НОВИНИ

Лацио с класическа победа над Рома на "Олимпико"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:14, 16.01.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Европейски футбол
лацио класическа победа рома олимпико

Отборът на Лацио победи с класическото 3:0 големия си градски съперник Рома в "Дерби дела Капитале“ от 18-я кръг на Серия "А" на стадион "Олимпико" в Рим.

Мачът беше от 18-ия кръг на Серия "А".

На празния стадион "Олимпиоко", символични домакини от Лацио, нанесоха два бързи удара на „вълците“ в рамките на десетина минути след точните интервенции на Луис Алберто и дежурния голмайстор Чиро Имобиле. След почивката отново Алберто се оказа в прегръдките на съотборниците си след асистенция на Жан-Даниел Акпа-Акпро.

Пет минути преди края Един Джеко пропусна чиста ситуация да отбележи почетен гол за Рома, след като стреля отблизо, но Пепе Рейна отрази удара.

За Рома това бе първа загуба в шампионата от 20 декември насам, когато тимът отстъпи на Аталанта с 1:4. Воденият от Пауло Фонсека състав остава трети в класирането с 34 точки, на шест от лидера от Милан, който е с мач по-малко. Лацио е седми, на три точки от градския си съперник, след победата си в 155-то дерби на Рим.

За Рома предстоят две домакинства на Специя – едно в осминафиналите за Купата на Италия, а другото в Серия А, докато Лацио приема у дома Сасуоло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава отводняването в Бургаско
Продължава отводняването в Бургаско
Нормализира се ситуацията в Петърч, описват щетите
Нормализира се ситуацията в Петърч, описват щетите