НОВИНИ

Ланс удари Страсбург и се доближи само на три точки от ПСЖ

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:10, 08.04.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
ланс удари страсбург доближи три точки псж
Слушай новината

Отборът на Ланс спечели с 2:1 у дома срещу Страсбург на старта на 30-ия кръг на френската Лига 1 и продължава да преследва съставът на ПСЖ в битката за титлата.

С успеха момчетата на Франк Хейс се доближиха само на 3 точки до "парижани", които утре се изправят срещу Ница, а следващата седмица приемат именно Ланс в битка, която може да се окаже и директен спор за първото място.

В същото време тимът на Страсбург остава на 16-о място с 26 пункта, колко обаче има и първият в зоната на изпадащите отбор на Оксер, който е и с мач по-малко.

Пред своите екзалтирани привърженици Ланс започна срещата мотивирано и успя да открие резултата чрез Пшемислав Франковски още в 11-а минута, след като полският национал се възползва от асистенция на Адриен Томасон. Първоначално голът бе отменен заради засада на френския футболист, но след преразглеждане на ситуацията на попадението бе зачетено.

Минималният аванс на домакините се задържа до 65-а минута, когато Факундо Медина беше точен за 2:0, разписвайки се с удар от въздуха след лошо изчистена топката от страна на отбраната на гостите.

В 84-а бившият френски национал Кевин Гамейро все пак върна надеждите за Страсбург поне за точка, след като отбеляза с чудесно изпълнение от дистанция.

Този гол върна интригата за последните минути от срещата, като в добавеното време гостите имаха и сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на футболист от Ланс. Претенциите на "бяло-сините" обаче не просто не бяха уважени, а и техният футболист Aбиб Диало си изкара набързо два жълти картона и бе изгонен.

В крайна сметка късна драма нямаше и Ланс записа четвъртата си поредна победа, като по този начин тимът запазва шансовете си за първа титла от сезон 1997/98 насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево начало на деня, превалявания в следобедните часове
Слънчево начало на деня, превалявания в следобедните часове
Храбър Емполи удържа нулево реми като гост на Милан, ВАР с две ключови намеси
Храбър Емполи удържа нулево реми като гост на Милан, ВАР с две ключови намеси