НОВИНИ

Лара Гут-Бехрами с юбилейна 30-та победа за Световната Купа

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:49, 01.02.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Зимни
лара гут бехрами юбилейна победа световната купа

Швейцарката Лара Гут-Бехрами записа четвърта поредна победа в супергигантския слалом, след като триумфира и във втория старт в Гармиш-Партенкирхен, Германия.

Носителката на големия Кристален глобус за 2016 година постигна време от 1:17:37, оставяйки на 28 стотни зад себе си втората Петра Влъхова от Словакия. Трета, на изоставане от 0.74 секунду, се нареди австрийката Тамара Типлер.

Гут продължава да води убедително в дисциплината с 445 точки, което е с 195 повече от втората Корине Зутер от Швейцария, която днес завърши пета.

До края на сезона остават още два старта в Супер-Г, така че само и единствено чудо може да лиши Гут от спечелването на малкия кристелен глобус в дисциплината за трети път.

В надпреварата за Големия Кристален глобус Гут-Бехрами е втора, като с днешната победа намали изоставането си спрямо водачката Петра Влъхова.

За самата Гут това бе юбилеен 30-ти успех за Световната купа, като тя е на само една победа от влизане в топ 10 на вечната ранглиста при жените.

С 16-та си победа в Супер-Г швейцарката също така влезе в топ 3 за всички времена на дисциплината, изравнявайки постижението на германката Катя Зайцингер. Пред нея са единствено Ренате Гьотчъл (17) и Линдзи Вон (28).

За жените това бе последният старт преди началото на световното първенство в Кортина д'Ампецо, Италия, което ще се проведе в периода 9-21 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на февруари ще има електронен регистър на желаещите ваксина
До края на февруари ще има електронен регистър на желаещите ваксина
Надникваме зад кулисите на Народния театър
Надникваме зад кулисите на Народния театър