НОВИНИ

"Лъвчетата" допуснаха тежка загуба от Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:25, 07.09.2021
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
лъвчетата допуснаха тежка загуба уелс
Слушай новината

Младежкият национален отбор по футбол на България загуби с 0:4 като домакин срещу Уелс в мач от 2-ия кръг на квалификациите за Европейското първенство през 2023 година.

Срещата на стадион "Славия" в София можеше да се развие по коренно различен начин, но в началните минути "лъвчетата" пропуснаха няколко изгодни положения да отбележат.

Груба грешка на вратаря Светослав Вуцов позволи на Джонатан Вейл да открие резултата в 27-ата минута, а точно преди почивката Уилям Сас-Дейвис ни вкара за 0:2.

През втората част Вейл беше точен още на два пъти, за да оформи крайния резултат 0:4.

Така, Уелс излезе начело в подреждането с актив от 4 точки, докато "лъвчетата" за момента са трети с 3 пункта, преди да се изиграят и другите срещи от тази Група Е.

Сега, за възпитаниците на Александър Димитров предстои гостуване на Гибралтар на 8 октомври и домакинство на Швейцария четири дни по-късно.

Българите започнаха по-активно срещата и още в 5-ата минута Филип Кръстев стреля опасно по земя, но уелският страж Даниел Бардън изби.

Отново той се намеси решително в 9-ата минута, отразявайки удар този път на Мартин Петков.

Малко след средата на първата час отлично двойно подаване между Владимир Николов и Филип Кръстев завърши с удар на последния, но топката бе изчистена току пред голлинията.

За съжаление в 27-ата минута груба грешка на българския вратар Светослав Вуцов доведе до гол за Уелс. Стражът на Славия не успя да улови дълго изритана напред топка, позволявайки на Джак Вейл от състава на гостите да му отмъкне кълбото и на празна врата да отбележи за 0:1.

В следващите минути "драконите" поизравниха играта и в 42-ата минута Уилям Сас-Дейвис удвои аванса на гостите, след като засече с глава центриране от свободен удар на Рис Хюз.

През второто полувреме продължи кошмарния развой за "лъвчетата", които в 50-ата минута инкасираха трети гол. Джак Вейл бе изведен в отлична позиция от Адамс и след като прехвърли елегантно вратаря Вуцов, на опразнената врата направи резултата 0:3.

В 57-ата минута бе отсъден непряк свободен удар в полза на българите, при който Мартин Петков стреля силно, но ударът му беше в обсега на вратаря Бардън.

В 73-ата минута нашата защита отново беше безпомощна при центриране отдясно, което намери непокрития Джак Вейл и футболистът на Белкбърн с глава оформи своя хеттрик.

До края момчетата на Александър Димитров опитаха поне да стигнат до почетно попадение, но усилията им така и не се увенчаха с успех.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талибаните обявиха временно правителство на фона на масови протести
Талибаните обявиха временно правителство на фона на масови протести
Спецпрокуратурата започва проверка имало ли е корупционно поведение на депутат
Спецпрокуратурата започва проверка имало ли е корупционно поведение на депутат