НОВИНИ

"Лъвчетата" започноха силно, но допуснаха обрат срещу Нидерландия

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:45, 12.11.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
лъвчетата започноха силно допуснаха обрат нидерландия
Слушай новината

Българският национален отбор за младежи до 21 години допусна загуба с 1:3 като гост на състава на Нидерландия в мач от квалификациите за Европейското първенство през 2023 година.

Поражението остави българите с 6 точки, което предвид очертаващата се победа на Уелс над Гибралтар, ще ги свали до 5-то място в подреждането.

"Лалетата" пък продължават битката за първата позиция в групата, като вече имат 10 пункта, с три по-малко от лидера Швейцария. "Кръстоносците" обаче са с мач повече.

Домакините влязоха по-добре в срещата, но българите бяха отборът който първи нанесе своя удар. В 19-та минута удар на Мартин Минчев хвана неподготвен вратаря на Нидерландия, който беше напуснал своята гол линия и така "лъвчетата" взеха преднина.

"Оранжевите" потърсиха изравнителен гол, но на няколко пъти отлични изяви на българския страж Дамян Христов запазиха преднината на нашия тим.

Все пак нидерландците съумяха да изравнят резултата в 39-та минута, когато Ян Маатсен бе оставен непокрит на далечната греда след един удар и необезпокояван направи резултата 1:1.

За съжаление скоро след началото на втората част домакините стигнаха и до пълен обрат. Резервата Ван де Вен центрира отляво, стражът Христов изби, но избитата топка попадна в краката на Джошуа Зиркзее, който от границата на наказателното поле я прати в българската врата за 2:1.

При попадението българите имаха сериозни претенции, че кълбото е напуснало очертанията на терена при подаването на Ван де Вен, но страничния помощник остана безмълвен.

Крайният резултат оформи отново Зиркзее в последната минута на добавеното време. Играчът, собственост на Байерн (Мюнхен), се разписа от дузпа след изпълнение в стил "паненка", слагайки точка на спора.

В следващия мач във вторник "лъвчетата" посрещат в София тима на Молдова, а двубоят ще може да проследите на живо в ефира на БНТ 3 от 18:20 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2 години затвор за мъж, изтеглил пари от чужда карта
2 години затвор за мъж, изтеглил пари от чужда карта
Германия въвежда по-строги COVID мерки
Германия въвежда по-строги COVID мерки