НОВИНИ

Лазаров и Донев загубиха мача на двойки срещу Мексико

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:50, 06.03.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Тенис
лазаров донев загубиха мача двойки мексико

Българският тандем отстъпи в много равностоен мач след 6:4, 6:4 срещу мексиканците Ханс Хач Вердуго и Мигел Анхел Рейес-Варела в срещата на двойки за Купа "Дейвис" в София.

Срещата в зала "София" продължи 1 час и 18 минути, но уви крайният резултат не бе благоприятен за България. Така Мексико вече води в общия сблъсък с 2-1 победи, но шансовете за нашия тим остават.

Тепърва предстои на корта да се появят Димитър Кузманов и Адриан Андреев, които ще играят срещу Луис Патиньо и Херардо Лопез Виясеньор, ако, разбира се, някой от двамата капитани не реши да направи промени в последния момент.

Мачът започна с бърза размяна на геймове, но за съжаление в третата част Габриел Донев бе пробит и това даде импулс на мексиканците. До края на сета те сервираха безупречно и не допуснаха въобще да се стигне до точка за пробив на тяхно подаване. Това им осигури и първата част след 6:4 гейм в тяхна полза.

Във втория сет Донев и Лазаров започнаха да намират своите ретури и това им позволи да стигнат до първия си брейкбол в четвъртия гейм, но не успяха да го реализират. Българите пропуснаха още един шанс в осмия гейм, в деветия, те на свой ред инкасираха пробив, който се оказа фатален. Без особени проблеми, на свое подаване, Мексико затвори тази среща след ново 6:4.

Първоначално за този двубой капитанът на "лъвовете" Теодор Бачев бе решил на корта да излязат Александър Лазаров и Адриан Андреев, но очевидно е било взето решение за запазване на силите на Адриан за евентуалния пети, решителен двубой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътуваме с изтекли шофьорски книжки в страните от ЕС
Пътуваме с изтекли шофьорски книжки в страните от ЕС
Тилев донесе победата на Арда над Черно море
Тилев донесе победата на Арда над Черно море