НОВИНИ

Лена Бориславова: ПП е готова за нови избори, но ще положи всички усилия да не се стига до тях

лена бориславова предложим човек продължаваме промяната председател
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:02, 12.06.2022
11121
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Партия "Продължаваме промяната" е готова за нови избори, но ще направи всичко възможно да не се стига дотам. Ако не успеем да избегнем нови избори, ние сме готови. Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова. Тя и заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов откриха офис на партията в Ямбол.

По думите ѝ "причината е много проста - трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които гарантират едни 13 милиарда да влязат в сметката на българина, българските домакинства и бизнеса".

Лена Бориславова допълни, че към момента усилията на правителството са концентрирани в приемането на актуализацията на бюджета от страна на парламента и не се търсят заместници на министрите от "Има такъв народ", които подадоха оставки.

Заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов заяви, че се надява новата рамка на бюджета да бъде приета, но посочи че са възможни и сценарии, целящи дестабилизация на правителството.

"Неведнъж бяхме свидетели на координирани акции от трите формации от опозицията. Сега съм почти сигурен, че ИТН ще се присъединят към тях, неведнъж сме имали такива сигнали", каза още Мирослав Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гавалюгов: Балкан заслужено спечели титлата, ще опитаме да влезем в групите на Шампионската лига
Иван Гавалюгов: Балкан заслужено спечели титлата, ще опитаме да влезем в групите на Шампионската лига
Вицепрезидентът се срещна с банатските българи в Румъния
Вицепрезидентът се срещна с банатските българи в Румъния