НОВИНИ

Лестър е на полуфинал в Лигата на конференциите след обрат над ПСВ

лестър полуфинал лигата конференциите обрат псв
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 14.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лестър се класира за полуфиналите в първото издание на Лигата на конференциите, след като победи като гост ПСВ (Айндховен) в мач реванш от четвъртфиналите на турнира. Първата среща на "Кинг Пауър Стейдиъм" преди седмица завърши при нулево равенство.

Домакините откриха резултата на своя стадион "Филипс" в 26-ата след груба грешка в изнасянето на топката от страна на "лисиците". Юри Тилеманс се опита да върне топката към свой съотборник пред наказателното поле, но подаването му бе пресечено от Марио Гьотце, който нахлу в пеналта на Лестър и изведе отдясно Еран Захави, а израелецът стреля по диагонала по земя и се разписа в далечния долен десен ъгъл на вратата.

Гостите от Англия изравниха резултата в 77-ата минута. Айосе Перес проби в наказателното поле на ПСВ, справи се противников бранител на аутлинията и върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където Джеймс Мадисън с мощен изстрел прати топката под напречната греда за 1:1.

Лестър направи пълен обрат в срещата в 88-ата минута, когато Адемола Люкман пусна успореден пас в наказателното поле към Патсон Дака, който мигновено стреля, вратарят Ивон Мвого отрази, а при добавката Патсон Дака бе точен за крайното 2:1 в полза на селекцията на Брендън Роджърс.

Така, Лестър се класира за своя първи полуфинал в европейските турнири, където ще се изправи срещу победителя от двойката Рома - Бодьо/Глимт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираните моряци от "Царевна" са на сигурно място - кога ще се завърнат в България (ОБЗОР)
Евакуираните моряци от "Царевна" са на сигурно място - кога ще се завърнат в България (ОБЗОР)
РБ Лайпциг се класира за исторически първи полуфинал в Лига Европа
РБ Лайпциг се класира за исторически първи полуфинал в Лига Европа