НОВИНИ

Летището в Хамбург поднови работа след 18-часово прекъсване

Хамбург летище
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
00:07, 06.11.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Полетите на летището в Хамбург бяха подновени тази вечер след 18 часа прекъсване заради взет заложник, съобщи говорител на аерогарата, цитиран от ДПА.

"Летището заработи отново", каза той. Въпреки това все още се очакват отменени полети и смущения в трафика, допълни той.

По данни на летището за днес са били планирани общо 286 полета с 34 500 пътници: 139 заминаващи и 147 пристигащи. Съответно 213 полета е трябвало да бъдат отменени. Вчера 27 полета с около 3200 пътници бяха засегнати от затварянето на летището.

Летището в Хамбург бе затворено, след като снощи мъж, въоръжен с огнестрелно оръжие и може би с експлозиви, проникна на територията му с автомобил и произведе изстрели във въздуха. Полицията информира днес, че 35-годишният мъж е бил заедно с четиригодишната си дъщеря, като се предполага, че в събитията е замесен спор за родителски права.

Снимки: БТА

"Вече нямаме ситуация с отвличане", обяви полицията в Хамбург в социалната мрежа Екс в ранния следобед днес. "Заподозреният излезе от колата заедно с дъщеря си. Мъжът беше арестуван от специалните части, без да окаже съпротива. По детето не са открити наранявания", се добавя в съобщението.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Терзиев печели кметския пост в София
Васил Терзиев печели кметския пост в София
При 100% обработени протоколи: Пазарджик избра нов кмет
При 100% обработени протоколи: Пазарджик избра нов кмет