НОВИНИ

Летящ старт за Ига Швьонтек в Париж, записа поредна победа №29

Ига Швьонтек
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:22, 23.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Ига Швьонтек започна ударно участието на Ролан Гарос. Полякинята изигра поредния си силен мач от началото на сезона и и увеличи серията си от поредни победи на 29.

Този път в нейна жертва се превърна квалификантката Леся Цуренко - 6-2:6:0 за по-малко от час на корт „Филип Шатрие“ в Париж.

Следващата съперничка на световната №1 ще бъда Алисън Риск или Даяна Ястремска.

Още от началото стана ясно, че интригата в този мач няма да е особено голяма. Швьонтек започна вихрено двубоя и записа ранен пробив, губейки само две точки в първите три гейма. Цуренко намали резултата, но това изобщо не притесни световната №1, която реализира нов брейк и увеличи аванса си на 5-1. До края двете си размениха по ездин пробил и полякинята затвори сета с с 6-2.

Във втората част Швьонтек напълно контролираше случващото се на корта, като в нито един момент не позволи на опонентката си да я постави под сериозно напрежение. Ига записа три последователни пробива, които ѝ донесоха категоричен успех с 6-0.

Аманда Анисимова също се класира за втори кръг на Ролан Гарос след победа над Наоми Осака със 7-5, 6-4. Носителката на четири титли от Големия шлем отново показа, че клея далеч не е най-удобната настилка за нея. Следващата опонентка на Анисимова ще бъде Дона Векич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа затруднява движението по бул. "България" в София
Тежка катастрофа затруднява движението по бул. "България" в София
Движението в метрото за кратко бе спряно заради повредена мотриса
Движението в метрото за кратко бе спряно заради повредена мотриса