НОВИНИ

Леверкузен излъга Вердер след петголов трилър

леверкузен излъга вердер петголов трилър
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 12.03.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Вердер Бремен допусна драматично поражение у дома с 2:3 срещу Байер Леверкузен в двубой от 24-ия кръг на германската Бундеслига. Титуляр за домакините беше българският национал Илия Груев, който остана на терена до 77-ата минута, когато съперникът водеше с 2:1.

„Бременските музиканти“ записаха осма загуба в последните 11 кръга в Бундеслигата, докато „аспирините“ стигнаха до четвъртата си победа в последните пет двубоя.

След точно половин час игра Марвин Дукш даде аванс на Вердер с хубав удар под гредата, но само четири по-късно Митчъл Бакер изравни с може би още по-красиво изпълнение.

Леверкузен стигна до пълния обрат в 56-ата минута, когато Джереми Фримпонг имаше късмет негов изстрел да рикошира в тялото на Никлас Щарк и да стане неспасяем за вратаря Иржи Павленка.

Адам Хложек с глава покачи на 3:1 за Байер в 83-ата минута, но Никлас Фюлкруг намали на 2:3 от дузпа в 86-ата и интригата се запази до самия край.

В крайна сметка Леверкузен удържа победата и вече има 34 точки на деветата позиция, а след седмица ще приеме лидера Байерн Мюнхен. Вердер и Груев остават са на 11-о място с 30 точки, с десет повече от опасната зона. За тях предстои гостуване на Борусия Мьонхенгладбах.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кмет от Петричко дарява пари на всяко бебе, родено в селото му
Кмет от Петричко дарява пари на всяко бебе, родено в селото му
Нюкасъл победи Уулвърхямптън и се изкачи в Топ 5
Нюкасъл победи Уулвърхямптън и се изкачи в Топ 5