НОВИНИ

Левски и Лудогорец с нулево реми на "Герена"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:41, 28.02.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
левски лудогорец нулево реми герена
Слушай новината

Отборите на Левски и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в дербито на 21-ия кръг на Първа лига, играно на стадион "Георги Аспарухов" в София.

Равенството отбеляза и 11-ия пореден двубой на "сините" без победа в българското първенството, с което футболистите на Станимир Стоилов удължиха кошмарната си серия, която започна със загуба от Славия през октомври.

В същото време пък разградчани пропуснаха да се доближат отново само на една точка от лидера ЦСКА в битката за титлата в Първа лига, като след този кръг "червените" са начело с 53 пункта срещу 50 за "орлите". Левски е на 7-то място с 32 точки.

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" започна по-добре за домакините, чиято агресивна игра в началните минути им осигури предимство, което обаче така и не доведе до сериозни опасности пред вратата на Серджио Падт.

Вместо това Лудогорец можеше да изненада неприятно своя съперник малко преди почивката, когато Цунами сбърка при изнасянето и гостите организираха бърза атака, която завърши с удар на Кирил Десподов, който обаче премина покрай целта.

През втората полувреме силите се поизравниха, а отново Десподов пропиля добър шанс за Лудогорец броени секунди след подновяването на играта, когато се озова очи в очи с вратаря Пламен Андреев, но прехвърлящият удар на звездата на "орлите" премина над вратата.

В заключителните секунди на мача изстрел на Цунами рикошира в крака на бранител на разградчани, а от това можеше да се възползва Марин Петков, който обаче се размина с топката от изгодна позиция и така срещата завърши без попадения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец привлече Тодор Неделев
Лудогорец привлече Тодор Неделев
Руските войски затягат обръча около Бахмут
Руските войски затягат обръча около Бахмут