НОВИНИ

Левски и Пирин не излъчиха победител (ОТЗИВИ)

Ивелин Попов Левски - Пирин
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:13, 19.02.2023 (обновена)
Чете се за: 06:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски завърши 1:1 при гостуването си на Пирин в Благоевград, като това бе десети пореден мач без победа за отбора на Станимир Стоилов в първенството.

Левски успя да открие резултата още в 13-ата минута от дузпа, изпълнена точно от Асен Чандъров. Наказателният удар бе отсъден игра с ръка на Венцислав Бенгюзов от домакините след сблъсък с Роналдо.

В 15-ати минута Илке Будинов от Пирин проби отдясно и попаде на Мартин Смоленски, който стреля по земя, а вратарят на "сините" Пламен Андреев спаси.

В 26-ата минута Чандъров бе близо до втори гол за гостите, но стреля с глава в аут от удобно положение при центриране на Хосе Кордоба.

След половин час игра Сомеленски се измъкна сам срещу Пламен Андреев, но вратарят предвидливо излезе и успа да играе пръв с топката.

В 39-ата минута Уелтън от Левски се възползва от грешка на зашитата и излезе сам срещу Янко Георгиев, но не успя да преодолее вратаря.

Точно преди края на първото полувреме Будинов за пореден път надигра играещия като ляв защитник Марин Петков и върна топката на Смоленски, който този път бе точен и с удар в десния ъгъл на Андреев изравни - 1:1.

В добавеното време на първата част Рикардиньо имаше шанс отново да изведе "сините" напред след грешка на Александър Дюлгеров, която обаче бе поправена от вратаря Янко Георгиев.

В 61-вата минута Смоленски стреля опасно към вратата на Андреев, но топката мина покрай левия му стълб.

След това Христофор Хубчев от домакините получи жълт картон зад нарушение срещу Ивелин Попов, а за реплики към съдията Драгомир Драганов показа още два картона на Александър Дюлгеров и вратаря Янко Георгиев.

В 76-ата минута Георгиев направи страхотно спасяване за Пирин. Това стана при удар на Роналдо отблизо след центриране на Марин Петков, но вратарят спря топката с една ръка и след това я хвана.

В добавеното време на мача влезлият като резерва Илиян Стефанов от Левски се обърна с топката и стреля в ъгъла с левия крак, но вратарят Янко Георгиев отново направи идеално спасяване с лявата ръка, като успя да извади топката в корнер.

Левски остана на седмо място в класирането, след като бе изпреварен от Арда. Пирин е на 14-о място в подреждането.

Преди началото на двубоя беше почетена легендата на ЦСКА и на българския футбол – Петър Жеков. Жеков напусна този свят вчера.

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, говори след равенството 1:1 срещу Пирин.

„Винаги не е приятно, когато Левски не побеждава. Днес не успяхме да вкараме гол. През първото полувреме те бяха по-мотивирани от нас, но през второто нещата се промениха. Имахме възможност да решим мача рано-рано. Вратарят на Пирин ги спаси. За качество на игра не мога да говоря – от лед отидохме на разорани ниви. Сложно беше, колкото и да се бяха постарали домакините. За пореден път не ни се получи и сме разочаровани“, започна Стоилов.

„Почти всички условия имаше, имаше прекрасна публика, но нямаше добър терен. Това беше основният фактор за двата отбора. Не успяхме да реализираме ситуациите си. Нормално е да натежи това на отбора. Да търсим оправдания не е най-добрият вариант. Такива са условията, това ще са нещата. Левски ще продължи да се бори“, обясни наставникът на "сините".

Треньорът на Пирин (Благоевград) Христо Янев заяви след равенството с Левски, че е горд от представянето на отбора си.

"Горд съм с представянето на момчетата. И не говоря за футболните им качества - всички видяха, че могат да играят футбол. Не знам обаче в тази ситуация в клуба дали ще имам сили да ги мотивирам повече", бе първият коментар на специалиста.

"Разбира се, че Пирин заслужаваше и нещо повече от този мач. Бяхме напълно равностоен на Левски, който има голяма селекция, треньор №1 у нас, но и ние имаме нашите качества. Няма никакво значение на кое място сме в класирането. Нека ни оставят да правим това , който най-добре можем - да играе футбол. Футболът е моят живот и това, което искам и обичам да правя. Много е трудна ситуацията и аз съм външен човек за града, но докато съм тук, ще дам най-доброто, на което съм способен", добави той.

"Никога не съм обичал да коментирам съдиите, не е моя работа. Но не разбирам в ситуация, в която не спираш играта, за да се окаже медицинска помощ на футболист. Кое е по-важното - животът му или съперникът да вкара гол?", попита той.

"Хубчев има проблеми с дишането, получил е удар в ребрата. Изпратихме човек с него в болницата, за да следим състоянието му", каза още Христо Янев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хана Йоберг спечели масовия старт на 12.5 километра и завоюва втора световна титла
Хана Йоберг спечели масовия старт на 12.5 километра и завоюва втора световна титла
Ердоган е изразил признателност пред Радев за подкрепата на България след земетресенията в Турция
Ердоган е изразил признателност пред Радев за подкрепата на България след земетресенията в Турция