НОВИНИ

Левски обърна Локо (София) за първа победа под ръководството на Мъри

левски обърна локо софия първа победа ръководството мъри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:23, 16.10.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски постигна първата си победа под ръководството на Станимир Стоилов. "Сините" победиха Локомотив (София) след обрат с 2:1 на Националния стадион "Васил Левски".

Срещата започна отлично за "железничарите", които откриха резултата във втората минута. Александър Александров от състава на Локомотив стреля по диагонал в наказателното поле на Левски, топката рикошира в бранител на "сините" и се удари в горната греда на вратата, пазена от Николай Михайлов. Отбитата топка попадна в краката на Октавио, който с изстрел по земя я прави в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Левски успя да изравни резултата в 37-ата минута след добре изградена атака. Драган Михайлович центрира към Билал Бари в наказателното поле на Локомотив, топката бе изчистена с глава от бранител на домакините, но в обсега на Георги Миланов. Полузащитникът на Левски комбинира с Борислав Цонев, който с едно докосване изведе Здравко Димитров на стрелкова позиция. Крилото на "сините" нахлу е пеналтерията на "червено-черните" и с плътен удар по земя разпечата вратата на Александър Любенов.

В 57-ата минута тимът на Станимир Стоилов успя да осъществи пълен обрат в срещата. Адриан Краев пусна близо 40-метров извеждащ пас по въздух към Билал Бари, мароканският стрелец овладя и надбяга защитата на столичните "железничари", за да се озови очи в очи с Александър Любенов. Нападателят на Левски стреля от ждроб и топката се отби в левия страничен стълб, за да влети за втори път в мрежата на домакините.

Локомотив (София) получи правото да изпълни дузпа в 70-ата минута, когато Драган Михайлович игра с ръка в наказателното си поле, в опит да попречи на Илия Димитров да играе с топката. След преглеждане на ситуацията с ВАР, главният съдия Радослав Гидженов отсъди дузпа, а зад бялата точка застана Пламен Крачунов. Бранителят на "железничарите" стреля по земя в долния десен ъгъл на вратата на Левски, но Николай Михайлов показа блестящ рефлекс и изби с една ръка.

Повече попадения в срещата не бяха отбелязани и така Левски постигна първа шампионатна победа под треньорското наставление на Станимир Стоилов. Победата изкачи "сините" на седмото място в класирането с 14 точки, с една точка повече от вече осмия Локомотив (София).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на отворените врати в Музея на авиацията в Пловдив заради празника на ВВС
Ден на отворените врати в Музея на авиацията в Пловдив заради празника на ВВС
Челси с минимална победа над новак
Челси с минимална победа над новак