НОВИНИ

Левски отново е на финал на турнира за Суперкупата по волейбол

В първия полуфинал носителят на трофея от миналия сезон надигра тима на ЦСКА с 3:0.

Левски отново е на финал на турнира за Суперкупата по волейбол
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
18:08, 12.10.2024
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на Суперкупата на България Левски ще защитава трофея си.

"Сините" водени от Николай Желязков, победиха ЦСКА с 3:0 (28:26, 25:20, 25:23 ) в първия полуфинал от турнира в зала „Левски София“.

Вечното дерби предложи в по-голямата си част оспорваност и динамика. Левски излезе като фаворит, но не успя толкова лесно да вземе победата. Все пак „сините,“ подкрепяни от своята публика, надделяха във важните моменти и взеха своето, когато трябва. Появата на Владимр Гърков на полето, на мястото на Юлиус Фиркал, донесе свежест и допринесе за успеха. Опитът на Тодор Скримов и Светослав Гоцев си каза думата в точните моменти.

От другата страна на мрежата ЦСКА се бори достойно и поставяше под напрежение съперника. Страхиня Бързакович бе моторът в атаката на червения лагер, който бе основният точконосец. Армейците показаха и добра защита, но загубата на първия гейм като че ли повлия негативно и червените не успяха да се преборят за гейм.

Още от началото се видя, че битка ще има, а феновете се настроиха за спектакъл. Двата съперника отбелязаха равностойно начало. ЦСКА първи взе превес с две точки 8:6 и започна да диктува темпото. Сините играеха малко разпиляно и разсеяно и започнаха да догонват. Скримов засили сервиса и изравни при 14:14. Играта продължи точка за точка. ЦСКА за втори път се откъсна с 21:18, отново след грешки ва съперника. За съжаление не успя да запази предимството си. За втори път Тодор Скримов застана на крайната линия и сервисът му донесе обрат, а съотборниците му изравниха при 22:22. ЦСКА имаше шанс за затваряне на гейма, но не успа да го оползотвори. При 24:23 Страхиня Бързакович пропусна геймбол, а Левски изравни 24:24. Играта на нерви продължи. По голямо самообладание показаха сините, които спечелиха гейма с 28:26, след атака в аут на Николай Пенчев.

Единоборството продължи във втората част до 7-7. Левски се откъсна с 2 точки, а сервисът на Владимир Гърков затрудни посрещането на съперника и увеличи разликата на 14:11. Сините взеха инициативата и не я изпуснаха докрай. ЦСКА успя да намали пасива си само до 2 точки (19:21) но за повече нямаше сили.

В третата част Александър Попов потърси смяна, като на разпределителския пост се появи Владимир Станков, който замести Любомир Агонцев. След това Попов заложи и на Александър симеонов в посрещане. „Червените“ тръгнаха добре и поведоха с 4:2. Домакините обаче бързо се съвзеха и направиха обрат с 8:5. Сините продължиха да натискат и увеличиха разликата на 14:11. Армейците не се отказаха да се борят и отново направиха опит за обрат. Намалиха разликата до точка (13:14) и се държаха близо до съперника. Влезлият за сервис Стойко Ненчев при 19:20 даде тон за борба и ЦСКА направи две поредни точки, като поведе с 21:20.

Левски изравни при 22:22, след атака на Светослав Гоцев. Блокада на Скримов и кубинецът Ливан Осория доведоха до предимство 24:23, а нова блокада на "сините", отново дело на Осория приключи мача в три гейма.

Шампионите чакат победителя от двубоя между бургаските Нефтохимик и Дея спорт, който е по-късно днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тир катастрофира и се разцепи на две на АМ "Марица" край Хасково
Тир катастрофира и се разцепи на две на АМ "Марица" край Хасково