НОВИНИ

Левски победи Хебър с гол на Роналдо в четвъртата минута от добавеното време

левски хебър
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:29, 03.09.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски спечели изключително трудно с 1:0 у дома срещу Хебър в последен мач от осмия кръг в Първа лига. Гол на Роналдо в четвъртата минута на допълнителното време осигури ценния успех за "сините" след отпадането им от Лигата на конференциите.

Преди първия съдийски сигнал на Васимир Ел-Хатиб зрителите и футболистите почетоха с аплодисменти паметта на загиналите в катастрофа "сини" запалянковци след първия мач срещу Айнтрахт Франкфурт от плейофите в Лигата на конференциите.

В началните минути пазарджиклии бяха добре подредени в защита и не допуснаха опасности в наказателното си поле.

В осмата минута Роналдо стреля, но след рикошет Матвей Игонен успя да улови топката.

Четири минути след това Атанас Кабов проби, влезе в наказателното поле на домакините и шутира неточно. Веднага след това Никълъс Пенев проби и пусна за Ангел Бастунов, чийто удар отблизо мина над напречната греда.

В 18-ата минута Фадига подаде на Асен Митков и той би от дистанция, но неточно.

След 25 минути игра преди почивката Хосе Кордоба имаше добър шанс да се разпише. Защитникът от Панама скочи високо и засече с глава центриране от ъглов удар. Топката се удари в земята, премина в непосредствена близост до вратата и излезе извън терена без никой да успее да играе с нея.

Осем минути по-късно Роналдо направи сериозен пропуск пред вратата на гостите. Бразилецът Уелтън центрира по земя от аутлинията, но неговият сънародник не можа да нанесе удар, въпреки че беше в опасна близост до вратата на Хебър.

В 35-ата минута Дважад Ел Джемили навлезе към центъра и пробва късмета си с далечен удар, а топката тупна коварно пред Игонен, но вратарят на гостите изби.

В последните секунди на първата част Фадига излезе на чиста позиция и намери Роналдо след изпълнение на статично положение. Получи се голямо разбъркване в наказателното поле, а двата удара на дясното крило бяха блокирани от защитата на отбора от Пазарджик.

След почивката домакините отново не успяха да наложат сериозен натиск. "Сините" владееха доста повече топката, но не успяваха да създадат опасности пред вратата на Хебър.

След близо един час игра старши треньорът на столичани Николай Костов направи четири смени на един път. От резервната скамейка влязоха Жереми Петрис, Андриан Краев, Асен Чандъров и Илиян Стефанов, като замениха Джавад Ел Джемили, Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков и Асими Фадига.

В 73-тата минута Левски направи още един сериозен пропуск. Цунами подаде за Асен Чандъров и той с глава свали към Илиян Стефанов, чийто шут беше неточен.

В допълнителното време Дарлан центрира от фаул, но Цунами не успя да достигне топката и тя напусна терена в аут.

В четвъртата минута от продължението Роналдо би от въздуха след разбъркване пред вратата на Хебър, топката се отби в Стефан Цонков и влезе във вратата на гостите.

След този драматичен успех Левски има 12 точки, докато тимът от Пазарджик е с точка по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивни валежи и гръмотевични бури днес
Интензивни валежи и гръмотевични бури днес
България допусна обрат от Хърватия и записа втора загуба на Евроволей 2023 за мъже
България допусна обрат от Хърватия и записа втора загуба на Евроволей 2023 за мъже