НОВИНИ

Левски продължава с най-слабото си начало в историята

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
09:24, 24.08.2020
Чете се за: 01:19 мин.
Футбол
левски продължава слабото начало историята

"Сините" загубиха с 0:1 у дома от състава на Царско Село и по този начин след три кръга имат спечелена една единствена точка, която им отрежда 12-то място във временното подреждане.

Домакините владееха повече топката, но трудно преодоляваха добре подредения съперник.

В 12-ата минута след самостоятелна акция през центъра Паулиньо се измъкна сам срещу вратаря, но шутира край целта от 11-12 метра.

Последва и пропуска на Здравко Димитров, но като цяло положенията за левскарите не бяха много.

Найджъл Робърта получи контузия на десния кръг и беше заменен принудително малко преди края на първото полувреме от Мартин Петков.

Секунди преди почивката Царско село поведе в резултата с първия си точен удар в мача. Ивайло Марков центрира от ляво към далечната греда и Божидар Васев с глава прати топката в мрежата на неубедителния в ситуацията Николай Михайлов.

След почивката "сините" опитаха на натиснат, но не стигнаха до много шансове в атака.

В 72-ата минута при контраатака Мохамед Брахими от гостите беше изведен сам срещу вратаря, но се забави и притичалият Здравко Димитров успя да му избие топката точно преди той да нанесе удар към вратата.

Левски имаше най-добрия си шанс да изравни в 88-ата минута. Здравко Димитров центрира от фаул, Тома Даске засече с глава в гредата, а топката отскочи към Живко Атанасов, който от 3-4 метра стреля отново в напречната греда вместо в опразнената врата.

Показателно за кризата на "Герена" е и това, че на същата дата преди 14 години Левски елиминира Киево след 2:2 в реванша във Верона и стана първият български отбор, който си осигурява място в групите на Шампионската лига, а днес се намира в дъното на класирането в български шампионат.

Възпитаниците на Георги Тодоров продължават също така да нямат домакински успех през настоящата календарна година.

От друга страна Царско село за първи път отбеляза гол във вратата на Левски и стигна до историческа първа победа срещу съперника. Успехът също така е и дебютен за наставника на "царете" Любослав Пенев като треньор при гостуване на "Герена".

Неговият тим продължава със силния си старт в efbet Лига като до момента, Царско Село са събрали 7 точки и са без допуснат гол. Това им отрежда лидерската поизиция в настояащото подреждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексцесиии в Париж след загубата на Пари Сен Жармен
Ексцесиии в Париж след загубата на Пари Сен Жармен
Луд мач и шест гола белязаха "Битката за Тракия"
Луд мач и шест гола белязаха "Битката за Тракия"