НОВИНИ

Левски записа 14-а победа за сезона, след успех над Академик Пд с 96:88

левски записа победа сезона успех академик 9688
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 19.04.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски взе 14-а победа за сезона, след успех у дома над Академик Пловдив с 96:88."Сините" направиха важна крачка към шестото място с победата, като вече са с победа пред Берое.

Мачът бе много интересен и оспорван, като и двата отбора показаха класни изпълнения.

Академик стартира ударно двубоя, като още в първата част направи серия от 10-0, за да дръпне в резултата. Реакцията от Левски не закъсня и домакините се върнаха до края на четвъртината до 16:19. Втората част продължи с по-добра игра на пловдивчани, които на няколко пъти направиха красиви атаки като по учебник. Левски обаче вече се бе окопитил и се държеше съвсем близо до противника. И двата състава залагаха предимно на играта под коша през това начално полувреме и рядко намираха целта от разстояние. Левски първи започна да трупа нарушения, но във втората част везните се наклониха към Академик и бързо Тайлър Криймър и Евгени Хаджирусев бяха вече с по три. След равностойна втора част, почивката дойде при 43:40 в полза на гостите.

Левски излезе по-концентрирано за второто полувреме и успя да направи пълен обрат в третата минута от него, с две поредни тройки на Алън Арнет.

 "Сините" бързо се възползваха и взеха аванс от 6 точки и продължиха да го увеличават. Тройка на Николай Михайлов в началото на последната част донесе двуцифрена преднина за Левски, а след това с още една се стигна и до най-голямата разлика в мача. Академик не се отказа от битката и направи поредица от 11-2, с геройски изпълнения на Томислав Минков, за да се върне в играта.

Две минути преди сирената, разликата бе само две точки, но Левски пак отговори с тройка, този път на Златин Георгиев. В крайна сметка с повече опит домакините надделяха и запазиха преднина до края. Алън Арнет наниза 30 за победата, 22 добави Джон Флорвиъс и 18 - Златин Георгиев.

22 точки за Академик отбеляза Джейлън Минет, 17 добави Томислав Минков, а по 10 записаха Кръстомир Михов и Тони Гуджино.

 

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира в Баня Лука
Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира в Баня Лука
Черноморец спечели "морското дерби" в баскетболното първенство
Черноморец спечели "морското дерби" в баскетболното първенство