НОВИНИ

Левски започна победеносно есенния дял от Първа Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:37, 14.02.2021
Чете се за: 01:03 мин.
Футбол
левски започна победеносно есенния дял първа лига

"Сините" спечелиха с 2:0 на своя стадион "Георги Аспарухов" на старта на пролетния дял на шампионата, а точни за успеха бяха Здравко Димитров и Стивън Петков.

Първата по-сериозна възможност за гол обаче се откри пред гостите от Монтана в 6-та минута, след като Стефан Цонков стреля от непосредствена близост с глава, но не намери очертанията на вратата.

Домакините осъществиха първата си добра атака в 14-та минута, когато Найджъл Робърта изведе Здравко Димитров в наказателното поле и крилото прати топката в близкия ъгъл на Макенджиев, отбелязвайки първото си попадение със синята фланелка в първенството.

В 32-та минута отново Здравко Димитров пробва силен удар по земя, след като получи подаване от Мартин Райнов, но изстрелът му беше блокиран.

След почивката „сините“ вдигнаха оборотите и в 48-та минута Патрик-Габриел Галчев шутира от далечно разстояние, но Благой Макенджиев внимаваше и успя да улови без особени трудности.

Две минути по-късно обаче Левски удвои преднината си. Найджъл Робърта проби отдясно, върна към Тома Даске, който продължи към Стивън Петков, а нападателят без подготовка стреля от дъгата на наказателното поле, пращайки топката в мрежата за 2:0.

Домакините продължиха да атакуват и в 55-та минута след центриране на Насиру Мохамед, играч на гостите за малко да си вкара автогол, но Макенджиев реагира навреме.

В 63-та минута новото попълнение на „сините“ Ребин Сулака опита удар от въздуха, но изстрелът му премина над напречната греда.

Няколко минути по-късно пък Билал Бари имаше шанс да намали изоставането на монтанци, след като засече центриране отляво, но стреля в аут.

До края на темпото на игра спадна, като до нови попадения не се стигна и при резултат от 2:0 в полза на домакините, дойде и последния съдийски сигнал.

Тази победа изкачи Левски на 8-та позиция с актив от 18 точки, на 4 пункта от 7-ия Черно море. Монтана пък остава на 11-то място с 14 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстрации със светещи телефони в подкрепа на Навални в Русия
Демонстрации със светещи телефони в подкрепа на Навални в Русия
Епидемия от ебола в Гвинея
Епидемия от ебола в Гвинея