НОВИНИ

Лион излъга ПСЖ като гост и запази интригата във Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:53, 02.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
лион излъга псж гост запази интригата франция
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Олимпик Лион поднесе голямата изненада на 29-я кръг във френската Лига 1, след като спечели с минималното 1:0 при гостуването си на шампиона ПСЖ.

С успеха "хлапетата" на Лоран Блан се изкачиха до 9-о място в класирането с 44 точки, докато парижани остават начело въпреки второто поредно домакинско поражение в първенството, но разликата до преследвачите Ланс и Марсилия вече е само 6 точки.

Самият двубой на "Парк Де Пренс" пък започна с известно закъснение, тъй като гостите закъсняха с пристигането си на стадиона, а причината за това се оказа фактът, че шофьорът на техния автобус е ... минал по грешния път.

В крайна сметка това забавяне като че ли се отрази негативно на тима на Лион, който започна срещата трудно и можеше да изостава с два гола още до 10-а минута, ако не бяха пропуските на Витиня и Килиан Мбапе.

Постепенно обаче "хлапетата" започнаха да намират своя ритъм и след средата на първата част изглеждаха като по-опасния тим. Така се стигна до 36-а минута, когато стражът на домакините Джанлуиджи Донарума събори в наказателното поле Александър Лаказет и гостите получиха право да изпълнят дузпа. Потърпевшият Лаказет се нагърби с отговорността да стреля от бялата точка, но видя единствено как неговият опит се отбива от десния страничен стълб на вратата на ПСЖ.

Въпреки този епизод футболистите на Лион продължиха да седят по-добре на терена и усилията им бяха възнаградени в 56-а минута, когато Саел Кумбеди получи дълго подаване в наказателното поле на противника и комбинира с резервата Брадли Баркола, който отблизо реализира единственото попадение в срещата, за да донесе трите точки на своя тим.

В оставащото време домакините от ПСЖ се опитаха да стигнат поне до точката, но техните опити така и не успяха да затруднят стража на Лион Алекс Лопеш, който запази вратата си суха, а с това и победата за Олимпик Лион.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителни валежи и застудяване днес
Значителни валежи и застудяване днес
Милан шокира Наполи като гост и му нанесе най-тежката загуба дотук през сезона
Милан шокира Наполи като гост и му нанесе най-тежката загуба дотук през сезона