НОВИНИ

Лионел Меси: Ще играя на Копа Америка 2024, Мондиал 2026 ми изглежда твърде далеч

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:21, 03.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Аржентинската звезда Лионел Меси даде отговор на въпроса дали има шанс да го видим по време на Световното първенство по футбол 2026 в САЩ, Канада и Мексико, на което "гаучосите" ще защитават титлата си от Мондиала в Катар.

След триумфа на "Албисалесте" в Близкия изток Меси категорично заяви, че е изиграл последния си мач на световно първенство, но на въпроса ще го видим ли в Северна Америка след три години той заяви, че това "зависи от много фактори".

"Обичам да играя футбол. Харесва ми да го правя и докато се чувствам добре и във форма, ще продължа да му се наслаждавам. Но времето до следващото световно първенство ми изглежда твърде много. Ще трябва да видя как се движи кариерата ми, какво ще се случи. Това зависи от много фактори", коментира капитанът на Аржентина пред вестник "Оле".

35-годишният Меси все пак увери, че кариерата му в националния отбор все още не е приключила и той ще вземе участие в следващото издание на Копа Америка през 2024 година, на което Аржентина също ще влезе като шампион.

"Ще остана в националния отбор до Копа Америка със сигурност. Трябва да се насладя на този момент. Надявам се, че и Лионел Скалони ще остане. Той е много важен за националния отбор. Да продължим този процес би било фантастично", заяви капитанът на "гаучосите".

Накрая звездата на ПСЖ отговори и на въпрос за отношенията му с неговия съотборник Килиан Мбапе след финала на Мондиала в Катар, в който Аржентина победи именно Франция.

"Никой от нас не повдига тази тема. И аз съм бил от другата страна, губил съм финал на световно и не исках да говоря за това. Истината е, че между мен и Килиан няма никакъв проблем, въпреки слуховете", завърши Лионел Меси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен вятър и значителни снеговалежи през почивните дни
Силен вятър и значителни снеговалежи през почивните дни
Вижте историята на паметника на Гоце Делчев в Скопие, дело на българския скулптор Любомир Далчев
Вижте историята на паметника на Гоце Делчев в Скопие, дело на българския скулптор Любомир Далчев