НОВИНИ

Ливърпул и Манчестър Юнайтед с нулево равенство

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:55, 17.01.2021
Чете се за: 00:37 мин.
Футбол
ливърпул манчестър юнайтед нулево равенство

Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в голямото дерби на Висшата лига на Англия.

На "Анфийлд' тактическото надлъгване между двамата мениджъри Юрген Клоп и Оле Гунар Солскяер бе на много високо ниво, но това не доведе до голове в нито една от двете врати.

Домакините от Ливърпул бяха отборът, който играеше повече с топката и опитваше да създаде повече положения, но гостите от Манчестър Юнайтед бяха тези, които повече могат да съжаляват за пропуснатия успех, тъй като двете най-чисти ситуации в мача се откриха пред техните звезди Бруно Фернандеш и Пол Погба.

В 75-атат минута Фернандеш стреля в крака на вратаря на домакините Алисон Бекер от границата на вратарското поле, докато в 83-тата минута Погба с бомбен удар намери торса на стража на "червените".

С равенството Манчестър Юнайтед остава начело в класирането с 37 точки от 18 мача. Ливърпул е трети с 34 точки. От днешния резултат най-щастливи могат да бъдат в щаба на Манчестър Сити. "Гражданите" са пети с 32 точки, но имат два мача по-малко от Манчестър Юнайтед и Ливърпул и ако успеят да си ги вземат, ще поведат в подреждането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постепенно затопляне през новата седмица
Постепенно затопляне през новата седмица
С около 20% по-малко са туристите в хижите тази зима
С около 20% по-малко са туристите в хижите тази зима