НОВИНИ

Ливърпул посреща Реал Мадрид в повторение на последния финал в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:28, 21.02.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
ливърпул посреща реал мадрид повторения последния финал шампионската лига
Слушай новината

Сблъсъкът между Ливърпул и Реал Мадрид несъмнено е един от гвоздеите в програмата на 1/8-финалите в тазгодишното издание на Шампионската лига, а тази вечер предстои да бъде изигран и първият двубой между двата тима на "Анфилд" от 22.00 часа българско време.

Отборът на Юрген Клоп определено изживява трудни времена, като "мърсисайдци" са едва на 8-о място в класирането на Висшата лига.

В последните си два двубоя обаче "червените" победиха градския съперник Евертън и борещия се за място в Шампионската лига през следващата кампания Нюкасъл, така че със сигурност тези успехи са върнали част от самочувствието на тима точно преди важния мач срещу Реал.

Мадридчани пък ще пристигнат на "Анфилд" в серия от четири поредни победи във всички турнири, като наскоро те си осигуриха трофея от световното клубно първенство, а освен това записаха и два поредни успеха в Ла Лига, за да запазят шансовете си в борбата за титлата с Барселона.

Другата добра новина за Реал е завръщането в състава на носителя на "Златната топка" Карим Бензема, който през миналия сезон бе с основна заслуга за "Кралския клуб" при спечелването на 14-а Шампионска лига. За съжаление на Карло Анчелоти той няма да може да разчита Тони Кроос и Орелиен Чуамени, които са с травми.

Проблеми не липсват и в лагера на домакините, където аут за двубоя са трайно контузеният Луис Диас и още Ибрахима Конате и Тиаго Алкантара. Под въпрос за мача на "Анфилд" е и уругвайският нападател Дарвин Нунес, който получи проблем в рамото по време на последния мач на "червените" в първенството.

Въпреки всички тези контузии в лагера на "мърсисайдци" ще бъдат пределно мотивирани за реванш, след като преди броени месеци те отстъпиха именно на Реал Мадрид във финала на последното издание на Шампионската лига. На "Стад дьо Франс" в Париж английският тим до голяма степен имаше превъзходство в играта, но отличният в онази вечер Тибо Куртоа заключи вратата си за Мохамед Салах и компания, а в същото време гол на Винисиус Жуниор осигури на "Кралския клуб" 14-а титла в най-престижния европейски клубен турнир.

Преди този двубой пък мадридчани бяха надиграли Ливърпул и в спора за трофея в Киев през 2018 година, а през сезон 2020/21 успяха да ги елиминират в 1/4-финалите. Единственият случай, в който "червените" продължават напред, когато срещнат "Белия балет" е през далечния вече сезон 2008/09 с общ резултат 5:0, а особено впечатляващ е успеха с 4:0 на "Анфилд" в реванша.

Тази вечер в Шампионската лига предстои да бъде изигран и първият дуел от 1/8-финалите между Айнтрахт Франкфурт и Наполи, като лидерът в италианската Серия "А" изглежда като изявения фаворит.

Футболистите на Лучано Спалети водят с 15 точки в първенството, а освен това и не крият амбициите си да атакуват и трофея в Шампионската лига, но сега на пътя им застава коварният Айнтрахт, който към момента се движи на 6-то място в Бундеслигата, а през миналия сезон триумфира в турнира Лига Европа.

В исторически план тези два отбора са се срещали само веднъж в 1/8-финалите на Купата на УЕФА през сезон 1994/95, когато немският тим продължава напред след два успеха с по 1:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата смекчи обвиненията срещу Алек Болдуин по делото за непредумишлено убийство на операторка
Прокуратурата смекчи обвиненията срещу Алек Болдуин по делото за непредумишлено убийство на операторка
Наказанията у нас не плашат каналджиите, каза директорката на "Гранична полиция"
Наказанията у нас не плашат каналджиите, каза директорката на "Гранична полиция"