НОВИНИ

Ливърпул повали Атлетико и продължава да е безгрешен в група "B"

ливърпул повали атлетико продължава безгрешен група
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 19.10.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ливърпул се добра до ценен успех като гост на Атлетико (Мадрид) с 3:2 в двубой от група "B" на Шампионската лига.

Резултатът на "Уанда Метрополитано" бе открит от състава на Ливърпул в 8-ата минута. Мохамед Салах проби защитата на Атлетико отляво и стреля към вратата на Ян Облак от границата на наказателното поле. Топката бе отклонена от Джеймс Милнър, който я насочи в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

Само 5 минути по-късно "мърсисайдци" отбелязаха и второ попадение. Трент Александър-Арнолд центрира в наказателното поле на "дюшекчиите", където бранителят Фелипе изчисти неубедително и тя попадна в обсега на Наби Кейта, който с директен удар от воле разпечата за втори път в мача вратата на Облак.

Атлетико (Мадрид) се върна в двубоя в 20-ата минута. Тома Лемар получи късо подаване от ъглов удар и по аутлинията нахлу в пеналтерията на Ливърпул. Френският национал пусна остър пас по земя към капитана Коке, който стреля към вратата на Алисон. Топката излизаше в аут, но Антоан Гриман я насочи в долния десен ъгъл на вратата на гостите.

Импулсът в играта на домакините си личеше и той даде резултат в 34-ата минута. Жоао Феликс премина през петима футболисти на Ливърпул и подаде към Гризман, който си поведе топката в наказателното поле и с левия си крак я прати в долния ляв ъгъл на Алисон за равенството 2:2.

Второто полувреме започна кошмарно за Алтлетико, след като в 52-ата минута "дюшекчиите" останаха с 10 души на терена. Голмайсторът Антоан Гризман получи директен червен картон за опасна игра с бутоните в лицето на Фирмино.

В 76-ата минута Ливърпул получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Марио Ермосо срещу резервата Диого Жота в наказателното поле на Атлетико. Зад топката застана Мохамед Салах, който прати Онлак в грешния ъгъл и реализира за 3:2.

Само 4 минути по-късно и домакините си спечелиха 11-метров наказателен удар, след като Жота събори Хименес в пеналтерията на гостите. Първоначално главният рефер Даниел Зийберт посочи бялата точка, но промени решението си, след като преразгледа ситуацията с помощта на ВАР.

Това бе трета поредна победа за състава на Юрген Клоп, който продължава да бъде едноличен лидер в група "B" на най-престижния клубен турнир с актив от 9 точки. Атлетико пък остава на втората позиция с 4 точки, колкото има и третият Порто.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър на САЩ: Русия е пречка за мира в Украйна
Военният министър на САЩ: Русия е пречка за мира в Украйна
Манчестър Сити мина с лекота през Брюж
Манчестър Сити мина с лекота през Брюж