НОВИНИ

Ливърпул си гарантира първото място в групата след минмален успех над Аякс

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:44, 02.12.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
ливърпул гарантира първото групата минмален успех аякс

"Мърсисайдци" победиха Аякс с минималнот 1:0 у дома в двубой от група "D" на Шампионската лига и така си осигуриха първото място в групата, независимо от това какво ще се случи в последния кръг.

Единственото попадение в срещата дойде след груба грешка на вратаря на гостите Онана в 58-ата минута. Стражът не разчете добре центриране на Неко Уилямс и остави топката, мислейки си, че тя ще излезе в аут, но Къртис Джоунс изскочи от редовна позиция и отбеляза на празната врата.

Сенегалският нападателят на "червените" Садио Мане пък почете паметта на сънародника си Папа Буба Диоп, който миналата седмица почина на 42-годишна възраст след продължително заболяване.

След срещата Мане свали фланелката си, под която имаше друга, на която бе изписано името на сенегалския нападател, останал в историята с първото попадение на Световни първенства за своята родина.

В другия мач от групата Аталанта пропусна да вземе аванс пред Аякс преди решителния кръг, завършвайки 1:1 у дома срещу Мидтиланд. Националът на България Божидар Краев остана на резервната скамейка през всичките 90 минути при историческата първа точка за датския шампион в Шампионската Лига.

Кръг преди края Ливърпул има 12 точки, Аталанта е с 8 точки, докато Аякс са със 7 пункта преди решителния сблъсък между двата състава в Амстердам. Ливърпул пък гостува в последния си мач на Мидтиланд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тони Сотиров на финал на ЕП по бокс в София
Тони Сотиров на финал на ЕП по бокс в София
Зидан: Не заслужавахме да загубим
Зидан: Не заслужавахме да загубим