НОВИНИ

Ливърпул спря Тотнъм към третото място във Висшата лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:20, 06.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
ливърпул спря тотнъм третото висшата лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ливърпул постигна победа с 2:1 при гостуването си на Тотнъм в двубой от 15-ия кръг на английската Висша лига.

„Мърсисайдци“ откриха резултата „Тотнъм Стейдиъм“ в 11-ата минута, когато Андрю Робъртсън центрира отляво в наказателното поле на „шпорите“, където Дарвин Нунес овладя и пусна по земя на точката за дузпа, където Мохамед Салах си вдигна кълбото и с удар от воле се разписа в долния ляв ъгъл на стража Юго Лорис.

Ливърпул удвои преднината си в 40-ата минута след група грешка от отбраната на домакините. След силно изритана топка от вратаря Алисон Бекер, бранителят на Тотнъм Ерик Дайър се опита да върне с глава топката към стража Лорис, но подаването му бе пресечено от голмайстора Салах, който овладя, нахлу в пеналтерията на „шпорите“ и с елегантен прехвърлящ удар прати топката в левия ъгъл на вратата.

Съставът на Антонио Конте намали изоставането си в 70-ата минута, когато резервата Кулушевски изведе Хари Кейн отдясно в наказателното поле на Ливърпул и нападателят на Тотнъм с удар от движение се разписа в далечния долен десен ъгъл на стража Алисон.

„Шпорите“ могат да съжаляват, че не взеха поне точка от срещата, тъй като удари на Иван Перишич в 15-ата и в 49-ата минута на два пъти се отбиха в гредата.

В класирането Ливърпул събра актив от 19 точки и се изкачи на осмата позиция, докато Тотнъм е четвърти с 26 пункта, на точка зад третия Нюкасъл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник в Аризона преди междинните избори: Демокрацията - залогът във вота?
От нашия пратеник в Аризона преди междинните избори: Демокрацията - залогът във вота?
Продължава битката с пожарите край полигона "Ново село" и край българо-гръцката граница
Продължава битката с пожарите край полигона "Ново село" и край българо-гръцката граница