НОВИНИ

Ливърпул вкара три гола във вратата на Брайтън, но хеттрик на Тросар донесе точка за "чайките"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:42, 01.10.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Ливърпул вкара три гола във вратата на Брайтън, но хеттрик на Тросар донесе точка за "чайките"
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ливръпул завърши наравно 3:3 при домакинството си на Брайтън в мач от деветия кръг на английската Висша лига.

„Чайките“ откриха резултата на стадион „Анфийлд“ още в четвъртата, минута, когато Дани Уелбек подаде с пета към Леандро Тросар отляво в наказателното поле на „мърсисадци“, нападателят се освободи елегантно от Трент Александър-Арнолд и с остър изстрел по диагонала се разписа в далечния долен ляв ъгъл на вратата, пазена от стража Алисон.

Брайтън удвои преднината си в 17-ата минута. Дани Уелбек бе изведе по левия фланг на нападението и подаде към Соли Марч на границата на наказателното поле на Ливърпул. Включилият се в атаката на своя тим бранител с подаване от движение изведе Тросар на отлична стрелкова позиция, а голмайсторът на гостите с мощен изстрел от близка дистанция отново прати топката в левия ъгъл на вратаря Алисон.

Ливърпул намали изоставането си след точно половин час игра. Капитанът Джордън Хендерсън изведе с високо подаване Мохамед Салах зад гърба на противниковата отбрана в наказателното поле на Брайтън. Египтянинът се опита да овладее точката с едно докосване, но не успя и тя продължи посоката си към дясната част на пеналтерията, където Роберто Фирмино притична и стреля в опразнената врата. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, голът бе признат.

Съставът на Юрген Клоп изравни осем минути след началото на второто полувреме. Луис Диас получи топката по левия фланг и пусна успоредно подаване по земя към Роберто Фирмино в наказателното поле на гостите. Бразилецът се отскубна от противников футболист с хубав финт, след което с прецизен изстрел се разписа в долния ляв ъгъл на вратата.

„Червените“ направиха пълен обрат в 63-ата минута, когато Александър-Арнолд центрира от ъглов удар в пеналтерията на Гостите, стражът Санчес боксира топката, но тя се отби в тялото на Адам Уебстър, който си отбеляза автогол.

В класирането Ливърпул събра актив от 10 точки и се изкачи на деветото място, докато Брайтън остава четвърти с 14 пункта, на две точки преднина пред петия Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк-Андреа Хюслер е първият финалист на Sofia Open 2022
Марк-Андреа Хюслер е първият финалист на Sofia Open 2022
Борусия Дортмунд поведе, но накрая загуби от Кьолн в мач с пет гола
Борусия Дортмунд поведе, но накрая загуби от Кьолн в мач с пет гола