НОВИНИ

Ливърпул запази надеждите си за титла след обрат над Саутхемптън

Ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:38, 17.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Ливърпул победи Саутхемптън с 2:1 в мач от 37-ия кръг на Висшата лига. Нейтън Редмънд откри резултата, а бившият футболист на "светците" Такуми Минамино изравни. Жоел Матип донесе победата на тима си.

С победата Ливърпул запази шансовете си да спечели титлата в Англия. В последния кръг от първенството шампионите от Манчестър Сити се изправят срещу Астън Вила, а претендентите за отличието ще мерят сили с Уувърхемптън.

Домакините изненадаха своя опонент на стадион "Сейн Мерис". Нейтън Редмънд проби по десния фланг и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му се отби от крака на Джеймс Милнър и попадна неспасяемо във вратата на Алисон Бекер.

Възпитаниците на Юрген Клоп заиграха по-атакуващо и стигнаха до гол. Роберто Фирмино изпрати топката в противниковата врата, но попадението не бе зачетено заради засада.

Настойчивостта на "мърсисайдци" им помогна да възобновят равенството в резултата. Такуми Минамино стреля от вътрешността на наказателното поле в близкия ъгъл за 1:1.

След паузата гостите стигнаха до пълен обрат. Кайл Уокър-Питър се опита да изчисти центриране от корнер, но топката срещна главата на Жоел Матип и попадна във вратата на Алекс МакКарти.

Ливърпул остава на втората позиция в класирането с актив от 89 точки, само на точка зад лидера Манчестър Сити. Саутхемптън заема 15-ото място в подреждането с 40 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радостин Василев: Утре отнемаме лиценза на една федерация
Радостин Василев: Утре отнемаме лиценза на една федерация
Започна 75-ото издание на филмовия фестивал в Кан
Започна 75-ото издание на филмовия фестивал в Кан