НОВИНИ

Лий Карсли: Зрелищният футбол не е основната ми отговорност

Англия ще търси втори пореден успех в Лигата на нациите при домакинството на Финландия.

Лий Карсли
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:40, 09.09.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Временният селекционер на Англия Лий Карсли заяви, че се е прицелил в това националният отбор да бъде атрактивен преди домакинството на Финландия от Лигата на нациите на стадион „Уембли“ във вторник вечер.

Карсли дебютира с победа над Република Ирландия с 2:0 в Дъблин, като бе категоричен, че атакуващият футбол ще бъде отново налице в Лондон. Предшественикът на Карсли – Гарет Саутгейт, редовно бе упрекван заради стила на игра на „Трите лъва“, който често беше по-скоро прагматичен и без блясък, но временният мениджър възнамерява да накара футболистите си да играят с повече свобода на терена тази седмица.

„Искам да видя как играем с контрол. Важно е да сме вълнуващи за наблюдаване. Когато феновете дойдат на стадиона, за да гледат Англия у дома, те очакват атакуващ футбол, много голови положения и да играем с темпо“, сподели Карсли на днешната си пресконференция.

Той добави, че зрелищният футбол не е „отговорност“ на професията.

„Обичам да гледам атакуващ футбол, обичам отборите ми да практикуват такъв. Взех решение, когато се заех с треньорството, че искам отборите ми да играят по този начин – да надвкарват съперниците, без значение от развитието на мачовете. Очевидно, че зрелището е част от играта, така че искаш да създаваш повече ситуации за гол. Това е моята отговорност, а не да затрупвам футболистите с информация – и да извлека най-доброто от тях“, каза още временният селекционер на „Трите лъва“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Екатерина Захариева остава единствен български кандидат за еврокомисар
Официално: Екатерина Захариева остава единствен български кандидат за еврокомисар