НОВИНИ

Локомотив (Пд) огалви Първа лига след успех в Стара Загора

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:34, 04.10.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
локомотив огалви първа лига успех стара загора

Отборът на Локомотив (Пловдив) излезе начело в родния футболен шампионат, след като победи с 3:1 Берое в Стара Загора.

По този начин, носителите на Купата на България за последните два сезона събраха актив от 18 точки след осем мача и водят с две на шампиона Лудогорец. Разградчани обаче са с мач по-малко, тъй като двубоят им с Арда бе отложен, след като отборът от Кърджали пламна с COVID-19.

Гостите откриха резултата в 13-та минута, когато Диниш Алмейда се възползва от центриране на Лукас Салинас и, оставен сам, отбеляза във вратата на заралии.

Берое изравни в 31-та минута. Отново Алмейда бе в епицентър на събитията, след като събори в наказателното поле АлиунФал и Волен Чинков даде дузпа. С задачата се нагърби Иван Минчев, който реализира.

Минчев бе много близо до втори гол, но негов шут от статично положение мина много близо до страничната греда на Мартин Луков.

"Смърфовете" поведоха отново в 64-та минута с втория си удар към вратата на Берое. Ново центриране на Лукас Салинас този път беше засечено от резервата Кристиан Илич, който се разписа с глава само шест минути след появата си на мястото на Парвиз Умарбаев.

Домакините наложиха натиск в търсене на изравнителен гол, но отново Минчев остана разочарован, като в този случай Мартин Луков се отчете с важна намеса.

В самия край на мача се стигна и до масово сбиване, в резултат на което по един играч от двата отбора получи жълт картон, а голмайсторът на домакините Иван Минчев бе изгонен от игра.

Крайното 3:1 бе фиксирано в третата минута от добавеното време, когато капитанът Димитър Илиев отбеляза от дузпа,

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Етър върна ЦСКА-София към реалността
Етър върна ЦСКА-София към реалността
Тийм се измъчи срещу приятната изненада на Ролан Гарос 2020
Тийм се измъчи срещу приятната изненада на Ролан Гарос 2020