НОВИНИ

Локомотив Пд се върна към победите след домакински успех срещу Септември

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:30, 07.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
локомотив върна победите домакински успех септември
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Локомотив Пловдив прекъсна серията си от три поредни равенства в Първа лига и надигра с 2:1 у дома състава на Септември София в откриващата среща от 25-ия кръг.

С успеха момчетата на Александър Томаш временно се върнаха на 4-а позиция в подреждането с 43 точки, но още утре "смърфовете" могат да бъдат изместени от там, ако Левски се справи с Локомотив София у дома. В същото време пък Септември остава на 12-а позиция с 22 пункта.

На стадион "Локомотив" в Пловдив домакините имаха преимущество през цялото първо полувреме, но трябваше да чакат до 42-ата минута, за да открият резултата чрез Матеус Да Силва, който се възползва от отлично извеждащо подаване на Джовани.

В 58-а минута пък на свой ред Джовани удвои преднината на "смърфовете" след страхотно изградено нападение, при което бразилецът преодоля повече от половината терен с дрибъл, направи двойно подаване с капитана Димитър Илиев, а накрая завърши атаката с премерен удар от границата на наказателното поле.

Отборът на Септември София все пак върна едно попадение десет минути преди края на редовното време, когато Валентин Йосков се възползва от неразбирателство между стража на домакините Динко Хоркаш и бранителя Тодор Павлов, които се разминаха куриозно с топката. Това остави нападателят на опразнена врата и той не сбърка, намалявайки пасива на "синьо-червените".

В оставащите минути гостите натиснаха в търсене на точката, но до нов гол не се стигна и така съставът на Локомотив Пловдив се поздрави с крайния успех.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Пеканов: Ще предложим увеличение на пенсиите и учителските заплати в новия бюджет
Атанас Пеканов: Ще предложим увеличение на пенсиите и учителските заплати в новия бюджет
Тази вечер "В кадър": "Броенето" - какво се обърка с протоколите от изборите
Тази вечер "В кадър": "Броенето" - какво се обърка с протоколите от изборите