НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) се справи с безличен Левски

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:49, 22.04.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
локомотив плодивдив справи безличен левски

"Черно-белите" спечелиха без никакви проблеми срещу момчетата на Живко Миланов, като пловдивчани определено могат да съжаляват, че вкараха само едно попадение.

От друга страна пък "сините" отново показаха своята голова немощ и за всичките 90 минути не отправиха нито един точен удар към вратата на Илко Пиргов.

На "Лаута" очаквано домакините започнаха по-активно и след четвърт час игра Георги Минчев стреля опасно с глава след подаване на Момчил Цветанов. Секунди след това Бирсент Карагерен падна в наказателното поле след съприкосновение с Патрик-Габриел Галчев, но дузпа не бе отсъдена.

В 30-та минута удар на Димитър Илиев от границата на наказателното поле премина на сантиметри над напречната греда.

Към края на полуврмето Карагерен бе изведен в отлична позиция именно от Илиев, но неговият изстрел попадна право в обсега на вратаря Микулич.

Логичното се случи в 49-та минута, когато Бирсент пусна пас по земя, който остана неразгадан за отбраната на Левски, а Кристиан Илич бе на правилното място, за да засече топката във вратата на "сините" за 1:0.

Футболистите на Александър Тунчев продължиха да нападат и в следващите минути на два пъти бяха много близо до нов гол, но с пропуски се отличиха Димитър Илиев и Георги Минчев.

Така се стигна до 93-та минута, когато Левски можеше, буквално от нищото, да стигне до точката. Насиру Мохамед засече добро центриране отдясно, но ударът му премина над целта.

Това запази успеха на Локомотив, който запазва аванса си от 5 точки пред ЦСКА в битката за 2-то място. "Сините", от друга страна, остават на 9-та позиция с актив от само 28 пункта, кръг преди края на редовния сезон в Първа Лига.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чехия с ултиматум към Русия
Чехия с ултиматум към Русия
Проф. Ангелов: България излиза от третата вълна на COVID-19
Проф. Ангелов: България излиза от третата вълна на COVID-19