НОВИНИ

Локомотив се откъсна пред ЦСКА след труден успех срещу Монтана

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:09, 16.04.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
локомотив откъсна цска труден успех монтана

"Черно-белите" спечелиха с минималното 1:0 гостуването си на Монтана в първа среща от 24-ия кръг на българското футболно първенство.

Героят за отбора на Александър Тунчев се казваше Георги Минчев, който се разписа в 74-та минута, за да донесе трите точки на пловдивчани.

Първата по-интересна ситуация в мача дойде в 13-та минута, когато Давид Кики пробва изстрел от малък ъгъл, но Илко Пиргов изби в корнер.

Само две минути по-късно гостите отговориха и създадоха опасност, при която капитанът им Димитър Илиев се оказа на чиста позиция, но ударът му бе париран от вратаря на Монтана Марио Кирев.

В края на първата част имаше грозни сцени на стадиона в Монтана, като основни действащи лица бяха Радослав Терзиев и Парвиз Умарбаев. След мача стана ясно, че футболистът от Таджикистан е получил обида на расова основа и това е предизвикало неговата гневна реакция. В край на сметка и двамата футболисти получиха жълти картони.

След почивката играта продължи да бъде равностойна, а в 63-та минута отново Кики получи прострелен пас от съотборник, но ударът му прелетя високо над целта.

Така се стигна до 74-та минута, когато Георги Минчев изпълни чудесно пряк свободен удар, който не остави шансове за реакция на Кирев.

С тази победа "смърфовете" събраха 49 точки и се откъснаха на 5 пред 3-ия ЦСКА София. Монтана пък продължава битката за оцеляване, като играчите на Атанас Атанасов заемат 12-то място с 19 пункта, което е само с един повече от последния Ботев (Враца).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрушени оранжерии в Ботаническата градина във Варна
Разрушени оранжерии в Ботаническата градина във Варна
Задържаха пловдивчанин за незаконна лихварска дейност
Задържаха пловдивчанин за незаконна лихварска дейност