НОВИНИ

Локомотив Сф направи огромна крачка към оцеляването след равенство срещу Ботев (Враца)

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:25, 08.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
локомотив направи огромна крачка оцеляването равенство ботев враца
Снимка: ФК Локомотив (София)
Слушай новината

Отборите на Ботев (Враца) и Локомотив (София) завършиха 1:1 в мач между два от отборите, които се борят за своето оцеляване в българската Първа лига.

На стадион "Христо Ботев" във Враца момчетата на Иван Колев откриха резултата в 18-ата минута, когато Октавио центрира в наказателното поле, а там над всички се извиси Димитър Митков и с глава преодоля стража на Ботев Красимир Костов за 1:0.

Четвърт час по-късно обаче домакините стигнаха до изравнителен гол чрез Диего Фераресо, който на свой ред се разписа с глава след подаване на Мохамед Бентахар.

В оставащото време и двата отбора имаха своите шансове да стигнат до трите точки, като най-чистият от тях се откри пред Митков в началото на втората част, но ударът му от чиста позиция бе отразен с крак от вратаря Костов и така мачът завърши без победител.

Със спечелената точка Локомотив (София) запази преднината си от шест пред Ботев (Враца) и ако по-късно днес Царско село не спечели срещу Пирин (Благоевград) на практика това ще гарантира оставането на "железничарите" в Първа лига и през следващия сезон.

За Ботев (Враца) пък единствената надежда остава участието в плейофа за изпадане срещу четвъртия в крайното класиране на Втора лига, след като вече врачани не могат да завършат по-напред от 13-та позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Василев беше назначен за спортен директор в Етър (Велико Търново)
Георги Василев беше назначен за спортен директор в Етър (Велико Търново)
Асен Василев: Без дерогация за руския петрол България няма да подкрепи санкциите
Асен Василев: Без дерогация за руския петрол България няма да подкрепи санкциите