НОВИНИ

Локомотив Сф срази Славия в столично дерби, тежък инцидент с Виктор Генев беляза мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:53, 16.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
локомотив срази славия столично дерби тежък инцидент виктор генев беляза мача
Слушай новината

Отборът на Локомотив София победи с 2:1 като гост Славия в столичното дерби от 9-ия кръг на родната Първа лига, играно на стадион "Александър Шаламанов".

За "железничарите" това бе край на серията от четири поредни поражения, която завърши в началото на този месец с хвърлянето на оставката на старши треньора Стойчо Стоев, който бе заменен от Данило Дончич, за когото днес бе и официален дебют начело на "червено-черните".

В същото време ситуацията в Славия остава много тежка, тъй като футболистите на Хосе Мария Бакеро вече натрупаха пет поредни загуби и на практика имат само един успех дотук през кампанията.

Поредният удар за "белите" пък дойде по време на днешния двубой, когато в 17-ата минута тимът загуби един от най-опитните в редиците си - Виктор Генев, който пострада тежко при сблъсък с вратаря на Локомотив София Александър Любенов и дори бе откаран в болница с линейка.

Резултатът пък бе открит в 34-ата минута, когато Симеон Мечев се разписа със страхотно изпълнение от въздуха, което не остави шансове за реакция на завърналия се след контузия на вратата на Славия Светослав Вуцов.

В 70-ата минута пък Стив Траоре удвои аванса на "железничарите", след като се възползва от извеждащо подаване на Ивайло Наденов, напредна и с удар в голния десен ъгъл матира Вуцов за 2:0.

До края Галин Иванов вкара с глава почетното попадение за "белите", получавайки центриране от Ертан Томбак, но въпреки това неговият тим не успя да избегне поражението.

След тази среща Локомотив София се изкачи до 11-ото място с актив от 9 точки, докато Славия остава на 14-ата позиция със само 4 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът сравни зърнопроизводителите с терористи, браншът излиза на протести
Премиерът сравни зърнопроизводителите с терористи, браншът излиза на протести
Вежди Рашидов пред БНТ за политиката и изкуството
Вежди Рашидов пред БНТ за политиката и изкуството