НОВИНИ

Локомотив София надви Шампион 2006 в първото столично дерби в женската баскетболна А група

След този двубой и двата отбора са с баланс 1-1 в шампионата.

ЖБК Локомотив София
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
18:28, 19.10.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив София спечели първото за сезона столично дерби в женската баскетболна А група. В среща, изиграна в зала „Триадица“, тимът надви Шампион 2006 с 65:45, след като водеше през по-голямата част от мача.

След този двубой и двата отбора са с баланс 1-1 в шампионата. За победителите в този мач предстои домакинство на Академик Пловдив, докато съставът на Ирена Колева ще гостува на Монтана 2003.

Двубоят започна много оспорвано и с чести размени на водачеството, но Локомотив завърши частта с 14 безответни точки и се откъсна с 23:10. Двата тима имаха сходни проценти през първото полувреме, с изключение на стрелбата от далечно разстояние. От тази зона баскетболистките на Лилия Георгиева бяха точни пет пъти и в комбинация с по-малкото грешки на почивката бяха напред с 36:21.

Макар да нямаше нито една тройка до почивката, Шампион 2006 вкара четири само през третата четвърт и намали за 38:46 преди последните десет минути. Разликата падна и до 6, но Локомотив отново започна да трупа аванс и спечели убедително.

Деяна Станиславова бе най-резултатна за успеха със 17 точки и 5 борби. По 10 точки добавиха Маргарита Иванова (11 борби) и Албена Соколова (7 борби).

За съперника Елена Георгиева реализира 24 точки, като добави още 8 борби и 7 откраднати топки, но направи и 10 грешки. Екин Сьонмезай се отчете с 10 точки и 6 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двоен вот в Молдова: Провеждат се президентски избори и референдум за членство в ЕС
Двоен вот в Молдова: Провеждат се президентски избори и референдум за членство в ЕС