НОВИНИ

Локомотив София прекъсна победната серия на ЦСКА насред "Армията"

локомотив софия прекъсна победната серия цска насред армията
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 06.11.2022
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и Локомотив София завършиха наравно 0:0 в мач от 17-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия".

През първото полувреме "червените" бяха отборът, който владееше повече топката имаше повече голови положения. Жираир Шагоян отправи първия точен удар преди да са изтекли 60 секунди, но стражът на гостите спаси.

Последваха равностойни двайсетина минути, в които двата отбора отправиха по няколко далечни изстрела, но те не затрудниха двамата вратари.

В 37-ата минута Ненов излезе фронтално сам срещу Бусато, но бразилецът спаси, а след края на атаката страничният рефер вдигна флага за засада.

В 40-ата минута Шопов стреля извън пеналта, но Любенов улови. Веднага след това Маурисио Гарсес отне топката и напредна по дясното крило, след което шутира в близкия ъгъл, но кълбото се отби в лявата греда. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част момчетата на Саша Илич продължиха да атакуват и да търсят път към вратата на столичните железничари, които се бяха групирали добре в защита и се отбраняваха стабилно.

В 57-ата минута Шопов подаде към Шагоян, който проби по лявото крило и центрира остро, но стражът на гостите спаси.

След още 5 игрови минути Браян Морено отправи топовен шут отдалеч, който премина на сантиметри над напречната греда.

В 70-ата минута Вион центрира от корнер и Енес Махмутович с глава разтресе напречната греда, след което топката попадна на волето на Галин Минков, който стреля силно от въздуха, но над вратата.

Натискът на "армейците" продължи и в 76-ата минута Махмутович направи хубаво подаване отдясно в наказателното поле към Гарсес, който стреля с глава, но встрани от целта.

В 84-ата минута Тибо Вион стреля отдалеч, но право в ръцете на Любенов. Пет минути преди края в игра влезе Жеферсон Телес, който замени Гален Минков.

"Червените" продължиха да атакуват и в 88-ата минута Маурисио Гарсес подаде към Бисмарк Чарлс в наказателното поне, а ганайският нападател стреля, но стражът на Локомотив и този път бе на мястото си и спаси.

До последната секунда "червените" не спряха да търсят победен гол, като Махмутович бе задържан в наказателното поле, но главният арбитър прецени, че няма основание да посочи "бялата" точка, а даде последен съдийски сигнал. По този начин срещата приключи при нулево равенство.

В класирането ЦСКА е лидер с актив от 41 точки, докато Локомотив София заема осмото място с 26 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Попов отпада от сметките на Кръстаич за контролите с Кипър и Люксембург
Виктор Попов отпада от сметките на Кръстаич за контролите с Кипър и Люксембург
Владимир Зографски спечели първи точки за сезона и записа най-доброто си класиране във Висла
Владимир Зографски спечели първи точки за сезона и записа най-доброто си класиране във Висла