НОВИНИ

Локомотив София си върна самочувствието с победа над Спартак във Варна

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:45, 11.03.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Локомотив София постигна победа с 2:1 при визитата си на Спартак Варна в двубой от 23-ия кръг на Първа лига.

„Червено-черните“ откриха резултата на стадион „Спартак“ в морската ни столица още в четвъртата минута, когато Юлиан Ненов пресече подаване на Евандро Коста на центъра, напредна в половината на „соколите“ и подаде към Станислав Костов, който технично продължи за Антонио Вутов и нападателят на столичани с изстрел по земя, който рикошира в краката на Роберто Хименез, прати кълбото в долния ляв ъгъл на вратаря Фигейредо.

Домакините изравниха резултата четири минути по-късно от дузпа отсъдена за игра с ръка на Ненов в наказателното поле на Локомотив след изстрел от воле на Иван Йорданов. Главният рефер Станислав Йордан не се поколеба и на момента посочи „бялата“ точка. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Румен Руменов в обратния долен десен ъгъл на вратата, пазена от Бубакар Гай.

Съставът на Станислав Генчев отново поведе три минути след началото на втората част чрез Юлиан Ненов, който след центриране от ъглов удар получи топката на границата на наказателното поле на Спартак и с хубав фалцов изстрел се разписа в горния десен ъгъл на стража Фигейредо.

Локомотив София остана с човек по-малко на терена в 63-ата минута, когато Живко Миланов за няколко секунди си изкара два жълти картона.

В класирането столичните „железничари“ събраха актив от 31 точки и се изкачиха на деветото място, докато съставът на Димитър Димитров – Херо е на дъното с 12 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха 1300 мигранти в Средиземно море (СНИМКИ)
Спасиха 1300 мигранти в Средиземно море (СНИМКИ)
Борнемут шокира Ливърпил и излезе от зоната на изпадащите във Висшата лига
Борнемут шокира Ливърпил и излезе от зоната на изпадащите във Висшата лига