НОВИНИ

Лондонската полиция ще обучава полицаи да разпознават и разследват сексизъм и женомразство

лондонската полиция обучава полицаи разпознават разследват сексизъм женомразство
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
06:37, 15.12.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Европа
Слушай новината

Полицията в британската столица ще обучи своите униформени и цивилни служители да разпознават и разследват сексизма и женомразството като част от усилията си за справяне с насилието срещу жени и момичета, предаде ДПА.

Планът от 10 точки на полицейските сили в Лондон очертава поредица от ангажименти, насочени към изграждане на доверие, продължаване на преследването на извършителите и създаване на по-безопасни пространства за гражданите.

Сред тях са обещанието за "третиране на насилието срещу жени и момичета като "цялостен отговор на столичната полиция", а не само за известни личности", и подобряване на грижата за жертвите чрез изграждане на нов междуведомствен център за работа с жертви.

През последните години лондонската полиция беше разтърсена от няколко нашумели скандала, в които бяха намесени жени, включително убийството на Сара Евърард от полицай Уейн Казънс и разобличаването на бившия полицай Дейвид Карик като сериен насилник и изнасилвач.

Анализ, публикуван през март, също установи, че лондонската полиция е институционално расистка, женомразка и хомофобска.

Обвиненията в изнасилване и тежките сексуални престъпления са се увеличили с 41% в сравнение с миналата година, докато броят на заповедите за защита срещу преследване се е удвоил, отчита лондонската полиция.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение между Хелзинки и Москва: Финландия отново затвори границата си с Русия
Напрежение между Хелзинки и Москва: Финландия отново затвори границата си с Русия
Унгария блокира 50 млрд. евро за Украйна
Унгария блокира 50 млрд. евро за Украйна