НОВИНИ

Лос Анджелис Клипърс се класираха на полуфинал в Западната конференция

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:20, 31.08.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Баскетбол
лос анджелис клипърс класираха полуфинал западната конференция

"Ножиците" спечелиха шестия мач от серията си срещу Далас Маверикс след 111:97 и с общ резултат 4:2 продължават в следващата фаза на плейофите в Националната Баскетболна Асоциация.

Мачът в „балона“ в Орландо започна с предимство за Маверикс, които имаха преднина в края на първата четвърт. До почивката обаче Клипърс обърнаха развоя на срещата, за да се оттеглят преди паузата при 57:51 в тяхна полза.

След подновяването на играта отборът от града на ангелите продължи с високото си темпо на игра като аванса им достигна цели 23 пункта при 54:77.

До края "ножиците" поддържаха комфортната си преднина, за да фиксират крайното 111:97, с което си осигуриха място измежду най-добрите 4 в Западната конференция.

Отново много силен мач за победителите изигра Кауай Ленърд, който за пети пореден път завърши с поне 30 точки. В край на сметка той реализира 33 пункта, към които добави и 14 борби и 7 асистенции, за да фиксира "дабъл-дабъл".

За Маверикс отново Лука Дончич бе над всички като 21-годишният словенец се размина с още един "трипъл-дабъл", след като приключи с 38 точки, но с по 9 борби и асистенции.

В трети пореден двубой голямата липса за Маверикс бе тази на Кристапс Порзингис. Латвийския център скъса минискус в мач номер 3 от серията и от тогава нямаше възможност да помогне на своите съотборници, при първото участие на "маврите" в плейофната фаза от сезон 2015/15.

В спор за място на финала, Клипърс ще играят срещу Денвър Нъгетс или Юта Джаз, които ще изиграят седми решителен мач, след като тимът от Колорадо стопи изоставането си от 1:3 в серията.

В първи мач от полуфиналите на изток пък Бостън Селтикс надиграха миналогодишните шампиони Торонто Раптърс със 112:94 . "Келтите" водиха от началото до края като най-резултатни станаха Джейсън Тейтъм и Маркъс Смарт с по 21 точки, а с "дабъл-дабъл" се отчетоха Даниел Тайс и Кемба Уокър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лион триумфира за седми път с Шампионската лига при жените
Лион триумфира за седми път с Шампионската лига при жените
Манчестър Юнайтед и Аякс се разбраха за Ван де Беек
Манчестър Юнайтед и Аякс се разбраха за Ван де Беек