НОВИНИ

Лудогорец излезе с официална позиция след интервюто на Ешпиньо и допинга

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:27, 23.01.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
лудогорец отговори изказването наско сираков
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Ръководството на българския шампион Лудогорец излезе с официалния позиция на клубния сайт по случай появилото се днес в пространството интервю с бившия футболист на разградчани Фабио Ешпиньо, в което португалецът намекна, че други негови съотборници са манипулирали допинг пробите си.

"Орлите" определиха тази информация като "смехотворна" и допълниха, че най-вероятно става въпрос "за неточен или умишлено сгрешен превод".

От Лудогорец разкриха още, че изказването на Ешпиньо е засягало т.нар. тестове за хидратация, "които се правят вече регулярно в доста български клубове, а от по-отдавна в топ отборите в Европа". Разградчани допълват, че като регулярен участник в европейските клубни турнири техните футболисти са подложени "на стриктен контрол за вземане на забранени вещества" от страна на УЕФА.

Ето я и цялата позиция на Лудогорец:

"По повод тиражираното интервю с бившия халф на Лудогорец Фабио Ешпиньо Ви информираме, че смехотворните и преднамерени твърдения за манипулирани проби за допинг от български играчи се касае за неточен или умишлено сгрешен превод. Играчът, който остави следа в отбора с първото историческо участие в групите на Шампионската лига, говори в интервюто за тестове за хидратация, които се правят вече регулярно в доста български клубове, а от по-отдавна в топ отборите в Европа. Този тип тестове се правят често преди тренировка и винаги преди мач с цел да се установи степента на хидратираност на състезателите. На ръководството на Клуба са известни случаи, в които играчи са опитвали да заблудят медицинския щаб, че са хидратирани, слагайки вода в урината си и по този начин да избегнат глоби по вътрешен правилник. В случая Ешпиньо в смехотворна форма описва, че някои са наливали студена вода и са станали за смях пред доктора.

Интервюто на Ешпиньо е достъпно и всеки, който владее португалски и държи на обективната истина може да го прочете в оригинал.

Съветваме медиите да прекратят тиражирането на откровено невярна информация в противен случай Лудогорец ше предприеме незабавни действия и ще потърси по съдебен ред отговорност от виновните лица.

А иначе рато редовен участник в евротурнирите Лудогорец е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктен контрол за вземане на забранени вещества"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тюркоазени яйца снесоха емутата в зоопарка в Бургас
Тюркоазени яйца снесоха емутата в зоопарка в Бургас
Полицията в Силистра задържа 59-годишен, влачил куче със скутер
Полицията в Силистра задържа 59-годишен, влачил куче със скутер