НОВИНИ

Лудогорец изпусна две точки в Кърджали

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:47, 17.12.2020
Чете се за: 01:54 мин.
Български футбол
лудогорец изпусна две точки кърджали

Отборът на Лудогорец не успя да превземе крепостта на Арда и кърджалийци спряха победната серия на „орлите“ - 2:2. Така шампионите водят с 6 точки пред Локо (Пд) и ЦСКА.

Очаквано Станислав Генчев направи някои ротации за разлика от мача с Черно море. Титулярни места получиха Пламен Илиев и Каули Оливейра.

Срещата започна с много чисто положение за Арда. Спас Делев се възползва от грешка от Сисиньо, намери на абсолютно чиста позиция Иван Коконов, който обаче не успя да нанесе удар и направи по-трудното – пропусна. Гостите отговориха с бърза атака в 9-ата минута.

Тогава Недялков проби отляво и намери Ману. Юношата на Фейенорд пробва нещо средно между удар и пас към Десподов, който обаче не успя да засече.

Само 120 секунди Лудогорец поведе в резултата. Колектива грешка в защитата на Арда и по-конкретно на Емил Мартинов, позволи на Кирил Десподов да изскочи сам зад защитата на домакините и с левия крак той нямаше как да сбърка – 1:0.

Само 6 минути след това обаче Арда изравни. Светослав Дяков сбърка с паса към Драгош Григоре.

Топката бе пресечена от Иван Коконов, който веднага изведе Спас Делев. За национала отблизо не бе проблем да я прати в мрежата на Пламен Илиев – 1:1. След попадението „орлите“ тръгнаха смело напред.

Два удара пробва Каули Оливейра, но и двата бяха спасени с лекота от Иван Караджов. В 31-ата минута реферът Георги Давидов не даде дузпа за Лудогорец. Елвис Ману проби в наказателното поле и опита пас, но топката срещна ръката на Милен Стоев.

Реакция от рефера обаче не последва. В края на първата част домакините натиснаха. Така на добра позиция се озова голмайстора Спас Делев, но този път изстрелът му бе право в ръцете на Пламен Илиев.

Втората част започна с много чиста ситуация за Лудогорец. Ману комбинира много добре с Кешерю, след което бе изведен зад защитата, но ударът му бе спрян от Иван Караджов.

След час игра Каули действа гениално и направи отлично двойно с Кешерю. След това бразилецът копна за Елвис Ману, който от отлична позиция не намери целта с глава.

В 65-ата минута Арда по чудо не стигна до втори гол.

Иван Коконов бе изведен отдясно и пробва пас, Елвис Ману обаче се хвърли на шпагат и като по чудо не си вкара автогол. Спря го само отличната намеса на Пламен Илиев, който изби.

Лудогорец стигна до гол в 70-ата минута. Случи се по познат сценарий за последните мачове. Кирил Десподов центрира от корнер към напълно непокрития Драгош Григоре, който с глава буквално разстреля Иван Караджов – 2:1 за „орлите“.

В 84-ата минута Арда стигна до изравняване. Матеус Леони центрира отляво, Иван Тилев стреля с глава, топката бе спасен от Пламен Илиев, но се върна в резервата Жуниньо. За бразилеца не бе проблем отблизо до изравни – 2:2.

След попадението Лудогорец стигна до нова чиста позиция. Антон Недялков проби отляво и намери Клаудиу Кешерю, но игралият слабо румънски нападател не намери целта.

След само няколко минути Кешерю изпревари Иван Караджов, но отново би неточно. В последните секунди на срещата разградчани можеха да стигнат до успеха.

След многоходова комбинация между резервите Доминик Янков и Димитър Митков, Кешерю изведе Сисиньо на чиста позиция, но българският национал не успя да преодолее Иван Караджов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия без право на хлаф и химн на световни шампионати и Олимпийски игри до 2022 г.
Русия без право на хлаф и химн на световни шампионати и Олимпийски игри до 2022 г.
Около 15% от учителите биха се ваксинирали срещу COVID-19
Около 15% от учителите биха се ваксинирали срещу COVID-19