НОВИНИ

Лудогорец обърна Левски и ще влезе в последния кръг от Първа лига като лидер

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:28, 03.06.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец постигна много важна победа в битката за титлата в Първа лига, след като надигра трудно с 3:2 като домакин състава на Левски в среща от предпоследния 34-и кръг на първенството.

Успехът върна разградчани на първото място в подреждането на точка пред състава на ЦСКА, като спорът между двата тима кой да грабне златните медали в тазгодишния шампионат ще бъде решен идната сряда (7 юни), когато "орлите" гостуват на Черно море, а на "червените" им предстои Вечно дерби с Левски в мачовете от последния кръг.

В същото време "сините" пък остават на 4-ото място на два пункта зад тима на ЦСКА 1948 и момчетата на Елин Топузаков ще трябва да търсят задължителен успех над ЦСКА и загуба на футболистите на Атанас Рибарски у дома срещу Локомотив Пловдив, ако искат да не се класират директно за Европа, без да преминават през баража срещу 7-ия в крайното подреждане.

На "Хювефарма Арена" в Разград Лудогорец поведе в 23-ата минута с гол от дузпа на Кирил Десподов, отсъдена за игра с ръка на Келиан ван дер Каап.

Левски отговори десетина минути по-късно чрез Илиан Стефанов, който се възползва от асистенция на Патрик-Габриел Галчев и беше точен отблизо за 1:1.

След точно час игра "сините" стигнаха и до пълен обрат, когато разградчани допуснаха да загубят топката в своята половина, а секунди по-късно тя стигна до Филип Кръстев, чийто удар рикошира в крака на бранител и заблуди вратаря Серджио Падт.

"Орлите" все пак не се стъписаха и само шест минути по-късно възстановиха паритета благодарение на Якуб Пьотровски, който беше точен с глава след центриране от ъглов удар на Десподов.

В 72-ата минута отново капитанът на Лудогорец влезе в ролята на асистен, доставяйки този път отлично подаване за Игор Тиаго и бразилският нападател с глава прати топката във вратата на Пламен Андреев за 3:2, носейки крайната победа на своя тим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Ангел Христов от "Братя Галеви"
Почина Ангел Христов от "Братя Галеви"
Златан Ибрахимович и Милан се разделят след края на сезона
Златан Ибрахимович и Милан се разделят след края на сезона