НОВИНИ

Лудогорец отбеляза 6 гола на Етър, Кешерю вкара четири

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
19:23, 15.02.2021
Чете се за: 02:21 мин.
Футбол
лудогорец отбеляза гола етър кешерю вкара четири

Лудогорец надигра с 6:0 Етър в последния двубой от 17-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Така футболистите на Валдас Дамбраускас вече имат аванс от 6 точки пред ЦСКА.

Клаудиу Кешерю бе над всички, след като отбеляза четири гола. Гостите от Велико Търново останаха с човек по-малко още в 25-ата минута, когато вратарят Христо Иванов получи червен картон.

Още в 6-ата минута Недялков проби и центрира към Кешерю, който прониза Иванов за 1:0. Последваха нови силни минути за домакините, но Етър пропусна най-чистото положение. Ловре Кнежевич бе оставен непокрит в малкото наказателно поле, но стреля право в Ренан.

В 25-ата минута "болярите" останаха с 10 човека. Бърнард Текпетей получи извеждащ пас вдясно и отправи мощен удар, който Христо Иванов изби извън наказателното поле. Главният съдия Георги Кабаков веднага изгони стража на гостите.

Лудогорец стигна до втори гол в 36-ата минута, а отново точен бе Кешеру. 120 секунди по-късно резултата стана класически, след като Пламен Крачунов засече в собствената си врата прострелно центриране на Кирил Десподов.

Малко след това Кешерю оформи своя хеттрик и направи резултата 4:0.

След подновяването на играта Лудогорец продължи с неспирните атаки. В 51-ата минута Десподов центрира от пряк свободен удар, а Кешеру изпревари Господинов и покачи на 5:0.

Валдас Дамбраускас направи няколко смени и темпото в играта на Лудогорец спадна. Десподов и Чибота бяха близо до нов гол.

В 92-ата минута Каули Оливейра оформи крайното 6:0.

"Чувството е много хубаво, както винаги. Това е работа на всички колеги, защото топките дойдоха точно, където исках. Това е качество. Днес видяхме много повече работа от тази, която търсехме и на лагера. След седмица очакваме да се вижда още повече подготовката ни. Мисля, че щяхме да спечелим мача и без червения картон, но това бе моментът, в който те усетиха, че нямат никакъв шанс. Точно след първия гол те имаха добра възможност, а и наистина ние не бяхме толкова спокойни. След това обаче вкарахме втори гол и усетихме, че ще е много по-лесно. Те паднаха духом, а ние се вдигнахме и бе малко по-трудно за тях", заяви след мача голмайсторът на Лудогорец.

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас:

"С всеки мач трябва да усещаме по-голяма връзка между играчите. Мисля, че като за втори мач имаме по-голяма адаптация. Беше по-лесно и имах чувството, че сме по-подготвени, отколкото в първия ни мач. Колкото повече играем двубои, толкова ще се засилва тима. Играхме по-добре, отколкото срещу Спортист. Етър се опита да ни пресира и имахме пространства. Отбелязахме ранен гол и можеше да отбележим още. Тяхната преса ни затрудни и те имаха шанс да ни изравнят. Не трябва да пренебрегнем това. Исках играчите сами да решат този проблем. Използвахме това и след това се случи червения картон. За Етър стана трудно с десет души срещу отбор, който е гладен и постоянно иска да се подобрява. Искам да поздравя Кешеру. Не знаех, че за първи път реализира четири попадения. Откакто започнах работа с него виждам двама души - страхотен футболист и човек.Гледах Локомотив срещу Черно море и мисля, че е добре организиран и силен физически отбор. Това, което трябва да направим е да гледаме да подобрим нашата игра".

Старши треньорът на Етър Велико Търново Александър Томаш:

"Причината за загубата? Индивидуалната класа на Лудогорец. Аз деля мача до червения картон и след него. Получихме гол, до червения картон се опитахме да се противопоставим максимално. След това нашият отбор рухна. Оттам нататък Лудогорец показа индивидуалната си класа. Бях казал на футболистите и вярвах, че можем да вземем нещо от този мач, нищо, че това е най-добрият отбор в България с добри футболисти. Убеден съм, че можем да играем по-добре. Трябва да забавим по най-бързия начин този мач и да мислим за следващия. Да бъдем реални и да знаем монетната ситуация Ц не можем да се надиграваме на този етап с Лудогорец. Но можем да пресираме и да организираме добри атаки. След червения картон отбора не си повярва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глаголицата е първата славянска писменост, а не германски руни
Глаголицата е първата славянска писменост, а не германски руни
Британският вариант на COVID-19 вече е засечен в 12 области у нас
Британският вариант на COVID-19 вече е засечен в 12 области у нас