НОВИНИ

Лудогорец победи ЦСКА София с 3:0, Десподов потвърди, че има оферта от Краснодар

лудогорец победи цска софия десподов потвърди оферта краснодар
bnt avatar logo
от БНТ
23:21, 13.08.2023
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец победи ЦСКА София с 3:0 в мач от петия кръг на Първа лига. Домакините тотално надиграха съперника си и даже можеха да спечелят с още по-голям резултат.

Още в третата минута Иван Йорданов принуди Густаво Бусато да се намесва. Рефлексът на бразилеца бе тестван с удар под напречната греда, който обаче не затрудни особено стража. Две по-късно отново Бусато блесна със страхотно спасяване. Текпетей стреля по земя в десния далечен ъгъл, но бе неутрализиран.

Третото положение за разградчани бе превърнато в попадение. Негов автор бе Руан, който бе изпуснат от Мено Кох, засичайки страхотно центриране на Кирил Десподов и откривайки резултата в осмата минута.

В 33-ата Лудогорец удвои аванса си. Кирил Десподов центрира от свободен удар, Аслак Фон Витри отправи удар, топката рикошира в Сейни Санянг и влезе във вратата на Густаво Бусато за 2:0.

Матиас Фаетон можеше да върне едно попадение в малко преди края на първата част, но Падт с лекота улови. Минута след това Десподов излезе очи в очи с Бусато и стреля право в стража на ЦСКА.

В 50-ата минута футболистите на Лудогорец имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Иван Турицов. Никола Попов лично отиде да преразгледа ситуацията и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Кирил Десподов, който наказа бившия си тим за 3:0.

В 72-ата минута Никола Попов отново лично преразгледа ситуация на терена, като този път тя бе за директен червен картон на Ноа Сонко Сундберг, който напусна терена преждевременно заради умишлен удар с лакът срещу Дюкенс Назон. В третата минута на добавеното време Лудогорец беше близо до четвърти гол, но изстрелът на Иван Йорданов се спря в гредата и не влезе в мрежата на Бусато.

След мача Кирил Десподов призна, че има оферта към него от Краснодар.

"Истина е, че има такава оферта. Няма никаква лъжа в медиите и в това, което пише. Ще видим. Моето желание няма да го коментирам. Аз каквото имам да го кажа, ще го кажа на отбора. Имам нещо в главата, което ми се върти. Не мисля, че е коректно да го говоря в медиите. Това е много сериозна тема за моето бъдеще. Така че аз казах и преди. Аз си искам трансфера още и дали ще бъде в Краснодар или някъде другаде, ще видим. Надявам се да бъде в този трансферен период", заяви Десподов.

Крилото също така разкри защо е направил жест срещу вратаря на “червените” Густаво Бусато при дузпата.

“Аз се радвам, когато ние побеждаваме и играем добре. Бусато се опита да ме разконцентрира. Каза ми, че знае къде ще бия дузпата. Аз му казах “окей” и му се усмихнах. Опита се да изрови точката на дузпата. Това са неща, за който Господ ти връща. Мисля, че категорично надиграхме ЦСКА. Получаваха ни се нещата, радостно е, че отбелязахме три гола. Можеше и повече, но да не бъдем алчни. 3:0 е достатъчно. Трябваше да си подобрим играта от Астана. Днес показахме друго лице и трябва да покажем това лице и в реванша”, коментира Кирил Десподов.

Той заяви, че е имал разговор преди мача с треньора на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро, с който работиха заедно в предишни години.

“Аз не искам да коментирам ЦСКА. Не би трябвало да ме интересува какво се случва там. Ако обаче някой се вслуша в мен искам да кажа, че Нестор Ел Маестро е добър треньор и трябва да му се даде време. При него направих два уникални сезона, просто му трябва време. Поговорихме си преди мача, доста приятен разговор. Пожелахме си успех и да бъде спокоен", каза още Десподов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Живков: Благодаря на всички момчета за това, което направиха
Мирослав Живков: Благодаря на всички момчета за това, което направиха
Ивайло Скрински бе избран в Идеалната петица на европейското първенство за момчета U16 в Дивизия B
Ивайло Скрински бе избран в Идеалната петица на европейското първенство за момчета U16 в Дивизия B