НОВИНИ

Лудогорец привлече Тодор Неделев

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:06, 28.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
бфс благодари всички оказали помощ тодор неделев
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец осъществи трансферен удар, след като привлече капитана на Ботев Пловдив Тодор Неделев в последните часове преди затварянето на трансферния прозорец у нас.

Слухове за подобна сделка се появиха още днес по обяд, но едва преди няколко минути и от двата клуба потвърдиха, че Неделев ще облече екипа на разградчани.

30-годишният футболист ще бъде представен официално като играч на Лудогорец в четвъртък (2 март) по време на специална пресконференция в Разград, а още тази неделя (5 март) Тодор Неделев ще може и да дебютира за своя нов тим при гостуването на Пирин Благоевград.

Неделев напуска своя роден Ботев Пловдив след общо 285 мача, в които е реализирал 84 попадения във всички турнири, като "канарчетата" не пропуснаха да благодарят на своя капитан за "безбройните магически отигравания" и му пожелаха успех в следващото му предизвикателство.

Освен за пловдивчани талантливият полузащитник е играл още и за немския Майнц 05, където обаче записва едва две участия.

За националния отбор на България пък Тодор Неделев има записани 44 мача, в които се е отчел с 5 гола и 9 асистенции.

Именно по време на лагер с "лъвовете" през миналото лято българският футболист пострада тежко при катастрофа в Грузия, като тогава той получи травма в главата, която го извади от терените за повече от половин година.

В началото на този месец обаче Неделев се завърна успешно в игра, като взе участие и в трите двубоя на Ботев Пловдив от началото на пролетния полусезон досега.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как войната в Украйна се отразява на Молдова?
Как войната в Украйна се отразява на Молдова?
Левски и Лудогорец с нулево реми на "Герена"
Левски и Лудогорец с нулево реми на "Герена"