НОВИНИ

Лудогорец се съвзе с категоричен успех над Арда

лудогорец съвзе категоричен успех арда
bnt avatar logo
от БНТ
20:41, 15.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Футбол
Слушай новината

Отборът на Лудогорец победи с категоричното 4:1 Арда в мач от програмата на първата шестица на efbet Лига. Двубоят от 30-ия кръг на шампионата се проведе в Разград. И въпреки че тимът от Кърджали поведе, шампионите успяха да покажат самочувствие и да обърнат резултата.

Независимо от двете поражения от ЦСКА и Локомотив Пд, „орлите“ демонстрираха, че няма да доиграват първенството, а ще се борят за всяка възможна точка и гол.

В 37-ата минута капитанът Светослав Дяков сгреши, подарявайки топката на Иван Тилев буквално пред наказателното поле, той подаде на Тонислав Йорданов, който не сгреши за 1:0.

Само 60 секунди по-късно обаче домакините върнаха попадението. След добра многоходова атака, топката стигна до непокрития Доминик Янков, а той от своя върна паритета за 1:1.

В края на първото полувреме главният рефер трябваше да се възползва от ВАР, за да отсъди автогол на Никола Таравел за 2:1. Съдията отмени попадението първоначално, но след консултацията даде знак, че ще зачете автогола.

В 57-ата минута Каули Оливейра изведе Алекс Сантана, който увеличи преднината на Лудогорец с 3:1. В самия край на двубоя и самият Каули Оливейра успя да реализира за крайното 4:1.

След успеха Лудогорец, който вече си осигури шампионския трофей, има 70 точки а върха, а Арда е на 4-о място с 49 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Разлог след масовия бой в заведение в града
Напрежение в Разлог след масовия бой в заведение в града
Европа разпуска мерките срещу COVID-19
Европа разпуска мерките срещу COVID-19