НОВИНИ

Лудогорец срази ЦСКА 1948, Десподов блести

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 23.04.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
лудогорец срази цска 1948 десподов блести

Разградчани крачат все по-уверено към своята десета поредна титла на България, след като удариха у дома с 4:0 състава на ЦСКА 1948 в последната среща от 25-ия кръг на родната Първа Лига.

Така, кръг преди края на редовния сезон, "зелените" са убедителен лидер в класирането с 9 точки аванс пред Локомотив (Пловдив) и 14 пред ЦСКА София.

От друга страна пък поражението на новакът в елита завърза още повече борбата за последните две места в топ 6, където са въвлечени още съставите на Берое и Черно море. Трите отбора са събрани само в две точки преди решителния 26-ти кръг.

Иначе двубоят на "Лудогорец Арена" бе белязан от силната игра на Кирил Десподов, който беше замесен и в четирите гола за своя тим.

Домакините категорично бяха по-силният отбор, но трябваше да чакат до 35-та минута, за да открият резултата. Тогава Десподов изпълни ъглов удар, след който Текпетей стреля с глава, но Наумов спаси. Отскочилата топка обаче стигна до Жосуе Са и португалецът отблизо вкара първия си гол за Лудогорец.

Пет минути по-късно Десподов удвои след груба грешка на Даниел Наумов, който подари топката на Бърнард Текпетей, а той от своя страна комбинира с българския футболист, който на празна врата отбеляза без проблеми.

В самия край на полувремето футболистът, собственост на Каляри, достави прострелно центриране отляво, при което Ангел Лясков прати топката в собствената си врата, правейки резултата 3:0.

Отново Кирил Десподов оформи крайното 4:0 в 61-та минута, след като бе изведен на чиста позиция от Кешеру и хладнокръвно преодоля Наумов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индия с нов печален рекорд по заразени с COVID-19
Индия с нов печален рекорд по заразени с COVID-19
ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство
ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство