НОВИНИ

Лудогорец стартира защитата на Купата на България с лесен успех в Ботевград

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:22, 22.11.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
лудогорец стартира защитата купата българия лесен успех ботевград
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Лудогорец стартира успешно защитата на титлата си в турнира за Купата на България по футбол, след като в двубой от 1/16-финалите на надпреварата през този сезон победи с категоричното 4:0 като гост третодивизионния Балкан Ботевград.

На стадиона в Ботевград "орлите" имаха нужда от 14 минути, за да открият резултата, като автор на първия гол стана Бърнард Текпетей, който се възползва от дълго извеждащо подаване на Аслак фон Витри, напредна с топката, след което с едно движение елиминира стража на Балкан противников бранител, а с второто прати топката във вратата за 1:0.

Футболистите на Георги Дерменджиев трябваше да изчакат до 56-ата минута преди да удвоят преднината си, като този път точен бе Тодор Неделев, който се възползва от лошо изчистване от страна на отбраната ботевградчани.

В 72-ата минута авансът на разградчани стана класически чрез Руан Крус, който оползотвори хубаво подаване по земя от Фон Витри и реализира отблизо за 3:0.

Крайният резултата в срещата оформи Рик Джонатан десетина минути преди края на редовното време с удар от средна дистанция.

По този начин Лудогорец си осигури място в 1/8-финалите на турнира за Купата на България, където предстои интригуващ сблъсък срещу доскорошния лидер в Първа лига Локомотив Пловдив, като двубоят ще бъде на "Хювефарма Арена" в Разград.

"Победата е задължителна в един такъв мач, играчите се забавляваха. За нас беше нужна победа и я постигнахме", коментира Георги Дерменджиев след успеха.

"Предишният треньор не ме харесваше, така че съм щастлив, че господин Дерменджиев стана треньор и ми дава шанс, ще направя всичко възможно, за да се отплатя по най-добрия начин", заяви пред БНТ Тодор Неделев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия разположи нова ядрена ракета "Ярс" в Калужка област
Русия разположи нова ядрена ракета "Ярс" в Калужка област
Денков: Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще направи Европа по-силна
Денков: Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще направи Европа по-силна