НОВИНИ

Лудогорец тотално унижи ЦСКА след 5:0 в Разград

лудогорец тотално унижи цска разград
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 30.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец постигна впечатляваща победа с 5:0 при домакинството си на ЦСКА в голямото дерби от 29-ия кръг на Първа лига.

Шампионите откриха резултата на "Хювефарм Арена" четвърт час след началния съдийски сигнал. Грешка на Росен Божинов от състава на "червените" позволи на Матиас Тисера да нахлуе в наказателното поле и да промуши кълбото покрай вратаря Димитър Евтимов, а от това се възползва Доминик Янков, който се разписа на празна врата.

След точно половин час игра, "разградчани" удвоиха преднината си. Капитанът Антон Недялков изведе Бърнанрд Текпетей отдясно в наказателното поле на ЦСКА, ганаецът комбинира с Тисера, който с удар по земя реализира в мрежата зад Евтимов.

Лудогорец направи преднината си класическа в 53-ата минута, чрез Текпетей, който стреля от дъгата на наказателното поле на гостите, а топката влетя в долния десен ъгъл на вратата.

Три минути по-късно Янков бе изведен отляво в пеналтерията на ЦСКА и с удар от границата на вратарското поле се разписа в далечния ляв ъгъл на Евтимов за 4:0.

В 63-ата минута "зелените" реализираха и пето попадение във вратата на ЦСКА. Спас Делев центрира от ъглов удар в наказателното поле на "армейците", където на втора греда Текпетей със сетни усилия засече и пусна успореден пас на голлинията към резервата Игор Тиаго, който от няколко сантиметра не сбърка за 5:0.

Така Лудогорец събра актив от 70 точки, докато ЦСКА е втори с 53 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правосъдният министър: Не мога да приема, че в България ще завършват право хора с ценностни дефицити
Правосъдният министър: Не мога да приема, че в България ще завършват право хора с ценностни дефицити
Почти без промяна ще остане времето в неделя
Почти без промяна ще остане времето в неделя